ANASAYFA arrow right Güncel

Ev yapımı salça 18 lira

Ev yapımı salça 18 lira
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.43
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.43
Zahmetinden dolayı evde kendi salçasını yapanların sayısı azalınca, ev yapımı salçaların müşterisi de artmış oldu.
Zahmetinden dolayı evde kendi salçasını yapanların sayısı azalınca, ev yapımı salçaların müşterisi de artmış oldu.
İnsanlar günlerce uğraşıp salça çıkartmaktansa hazır almayı tercih etmeye başlayınca, ev yapımı salçadan gelir sağlayanların sayısı da arttı.
Ev yapımı salçanın kilosunu 18 liradan satan Akif Titizoğulları, salçanın kendi üretimleri olduğunu söyledi.
Titizoğulları, ‘’Salçalık biberi biz alıyoruz, havuzlarda temizletiyoruz, çektiriyoruz, daha sonra tepsilere doldurup, güneşte salçanın çekmesini bekliyoruz. Ortalama 1 hafta-10 gün içerisinde hazır oluyor. Hazır ev yapımı salçalar, evde salça yapamayanların ve çalışan ev hanımlarının tercihi. Turistler de evde yapılmış Antep salçasını tercih ediyor. Fabrikada yapılan salçayı hiç kimse almıyor’’ dedi.
Titizoğulları, ‘’Antep salçalarının en iyisi güneşte çıkan salça, güneşte çıkan ev yapımı acı ve tatlı salçanın kilosu 18 lira. Antakya biberi ile yapılan salçaların kilosu ise 10 lira. Güneşte çıkan salçalarının bozulma oranı düşük, bunlar ev salçası. Kaynatma salça fabrikada yapılan salça demek. Bunlar pek tercih edilmiyor, genellikle Gaziantep halkı güneşten çıkma ev salçalarını alıyorlar’’ diye açıklama yaptı.Özer Karınca



Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *