ANASAYFA arrow right Güncel

Eyüpsultan Belediyesi 13 konutu teslim etti

Eyüpsultan Belediyesi 13 konutu teslim etti
YAYINLAMA: 22 Haziran 2023 / 22.53
GÜNCELLEME: 22 Haziran 2023 / 22.54
6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Gaziantep’in İslahiye ilçesinde, Eyüpsultan Belediyesi tarafından 55 gün içinde yapımı tamamlanan 13 konut teslim edildi.

Kalıcı deprem konutlarının anahtar teslim töreninde açılış konuşması yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, depremin ardından Eyüpsultan Belediyesi’nin desteğinin her zaman olduğunu vurgulayarak, “Sağına bakıyorsun Eyüpsultan orada, bir şeyler yapmaya çalışıyor. Neyi varsa vermeye çalışıyor. Bu çok kıymetli bir şey. Bu sebeple Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’e teşekkür ediyorum.  Büyük millet olmanın gereği yapıldı. Herkes buraya koştu. Bütün dünya buraya koştu. Şimdi karşımızda kalıcı konutlarla Eyüpsultan başkanımızın, ilçe başkanımızın şahitliğiyle bugün açılışını yapıyoruz” dedi.

Gaziantep Vali Vekili Muhammet Önder, 6 Şubat depreminde vefat eden vatandaşlara rahmet dileyerek, “Depremin ilk gününden beri Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız, koordinatör valilerimiz, mülki idare amirlerimiz, belediye başkanlarımız ve her birimiz elimizde olan imkanları sonuna kadar kullanarak bölgeye hizmet etmeye çalıştık. Yaraların sarılmasına çalıştık. Bu yara sarma faaliyetlerinden bir tanesi de Eyüpsultan Belediye Başkanımızın hediye etmiş olduğu konutların açılışı için buradayız” diye konuştu.

İslahiye’de gerçekleşen törene Gaziantep Vali Vekili Muhammet Önder, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Eyüp Sultan Belediye Başkanı Deniz Köken ve İl protokolü katıldı.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, depremin ardından İslahiye ilçesi için gereken her çalışmaya destek verdiklerini belirterek, “Afetler her zaman her tarihte olmuştur. Bu dönem biraz daha farklı oldu. Bu bölgenin ölçüsü biraz daha büyük oldu. Bu süreçten sonra biz hem aşevi çalışması hem yaşam alanı derken burayı kurduk. Bize uzun vadede kullanılacak evler lazım dediler. Sonucunda bu çalışma ortaya çıktı. Yapılınca güzel şeyler olabiliyor. Yeter ki gayret edelim. 55 günde 50 metrekare bahçesi olmak üzere toplamda 100 metrekare kullanım alanı gibi oldu.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından depremzedelere yönelik kalıcı konutların anahtar teslim törenine geçildi. Protokol üyeleriyle ve çocuklarla kurdele kesim töreni yapıldı. Programın sonunda konut hak sahipleri ile protokol üyeleri günün anısına fotoğraf çektirdi. Programın ardından protokol üyeleri yapılan konutları incelemede bulundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *