ANASAYFA arrow right Güncel

Fıstık fiyatları dondurmayı uçurdu

Fıstık fiyatları dondurmayı uçurdu
YAYINLAMA: 04 Haziran 2023 / 20.45
GÜNCELLEME: 04 Haziran 2023 / 20.46
Dondurmada kullanılan fıstığın kilogramının fiyatının 700 TL, sahlep fiyatının ise 5 bin TL’ye yükselmesiyle dondurma fiyatlarında da artış yaşandı.

Yaz aylarının vazgeçilmezi haline gelen dondurma fiyatları yükselen maliyetlerden nasibini aldı. Geçen yıl 180 liraya satılan fıstıklı dondurmanın kilogramı 350 liraya, sade dondurma 80 liradan 150 liraya, karışık dondurma ise 130 liradan 250 liraya çıktı.

Bu kadarını beklemiyorduk

Gaziantep Helvacılar ve Dondurmacılar Odası Başkanı Emin Özlü, “Geçen yıl kilogramını 300 TL’ye aldığımız fıstık, 720 TL’ye sahlep ise bin 800 TL’den 5 bin TL’ye çıktı. Bu kadarını beklemiyorduk” sözleriyle yapılan zammı eleştirdi.

Fıstık fiyatları artmaya devam ederse dondurma fiyatı 500 lirayı yükselebilir

Özlü, “Fıstık fiyatları yükselmeye devam ederse, vatandaş dondurma yemek için 500 lirayı gözden çıkarması lazım” dedi.

Daha sezon başlamadan sektörümüze bir “Gol” attılar

Fıstığın yükselmesine anlam veremediklerini kaydeden Özlü, “Yaz ayında sadece 3 aylık bir sezonumuz var. Bu sezonda kazandıklarımızı dükkân sahiplerine, sahlepçiye ve fıstıkçıya veriyoruz. Daha sezon başlamadan sektörümüze bir “Gol” attılar” şeklinde konuştu.

Mülk sahipleri yüzde 50 ortağımız

Kira artışlarından dert yanan Özlü, “Dükkân sahipleri “İster otur ister oturma. Sırada bekleyen var” deyip kiralara yüzde 100-200 oranında zam yaptılar. 4 bin TL’lik dükkanlar 10 bin TL’ye hatta kirası 30 bin TL’ye çıkarılan dükkanlarımız var. Bir dondurmacı bu paraları veremez. Mülk sahipleri yüzde 50 ortağımız. Dolayısıyla kiralar esnaf açısından artık başlı başına büyük bir sorun olmaya başladı. Kenti yönetenlerin ya da hükümetimizin bir an önce bu konuya el atmaları lazım” çağrısını yaptı. Ali Göksular

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *