IŞİD yöneticisi Erman Ekici ifadesinde, silahı 6-8 Ekim olaylarında kullanmak için aldığını söylüyor. Bu itirafa rağmen, IŞİD'in Kobanê protestolarındaki saldırı rolü hiç soruşturulmadı.
Tarih, 30 Ekim 2015'ti. Yer Antep. Türkiye tarihinin en kanlı kitle kıyımı olan 10 Ekim Ankara Gar katliamının üzerinden sadece 20 gün geçmişti. Ancak IŞİD, kana doymamıştı. Suriye'den getirdiği bir canlı bombayı daha barışseverlerin üzerine saldırtma kararı almış, bunu da yine Antep üzerinden örgütlemişti.
Canlı bomba Abdulkerim Demirel ve IŞİD mensubu Yusuf Cabael, bir arabaya canlı bomba yeleği ve el bombaları yükleyerek İstanbul'a doğru yola çıkmışlardı. Hedef; HDP'nin İstanbul İl Örgütü binasıydı. Ancak bu sefer polis, 21 FN 027 plakalı Peugeal 206 marka aracı Antep Çetinkaya AVM civarında durdurdu ve IŞİD canilerini sağ olarak yakaladı. Mutlak bir katliam önlenmiş oldu.
Peki bu arabayı satın alarak, canlı bombanın seyahatini hazırlayan şebekenin başında kim vardı? Polisin hızla yakalayarak gözaltına aldığı bu IŞİD yöneticisinin adı, Erman Ekici idi. Ev aramasında, 'hayalet silah' olarak bilinen 1 adet "Glock" marka tabanca ile birlikte yakalanmıştı.
