ANASAYFA arrow right Güncel

GAÜN Gastronomi öğrencileri iki uluslararası derece elde etti

GAÜN Gastronomi öğrencileri iki uluslararası derece elde etti
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.02
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.02
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ilk mezunlarını vermenin heyecanını yaşarken, iki ayrı uluslararası etkinlikte de iki derece kazand
Türkiye’nin ilk devlet üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olan Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ilk mezunlarını vermenin heyecanını yaşarken, iki ayrı uluslararası etkinlikte de iki derece kazandı.
Güzel Sanatlar Fakültesi’ne bağlı olarak eğitim – öğretim veren GAÜN Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün 90 öğrencisi gerek geleneksel, gerek yöresel yemekler konusunda son derece kaliteli bir eğitim alıyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da düzenlenen ve 27 ülkeden 600 ekibin katıldığı UNTEKS 2014 etkinliğinin ‘Sepetten Ördek Çıktı’ kategorisinde ‘Ördek Rüyası’ yemeğiyle 4.lük kazandı. Aynı tarihteki İstanbul Mutfak Günleri’nde ise modern Türk Mutfağı Dalı’nda yarışmaya katılan GAÜN ekibi, ‘Dana Et Yemeği’ ile yine 4. olma başarısını gösterip, gala yemeğinde ödüllerini aldı. İstanbul TÜYAP Fuar Merkezi’ndeki etkinlikte uluslararası ilk başarılarını elde eden GAÜN ekibi, katılımcılara kendi yaptıkları pasta ve kurabiyeleri de ikram etti.
Toplam 90 öğrencisi olan bölümlerinin bu yıl 25 mezun vereceğini belirten 8. Sanat Topluluğu Koordinatörü Ceyhun Uçuk, “İlklerin üniversitesi olan Gaziantep Üniversitesi’nin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün ilk mezunları olma gururunu yaşıyoruz. Bölümümüzdeki kız arkadaşlarımız da aşçılığın erkek mesleği olmadığını kendilerini en iyi şekilde yetiştirerek gösterdi. Bölümümüzün kendisini daha da geliştirerek, GAÜN’ün başarılarına yeni başarılar ekleyeceğine olan inancım tam” dedi.Arzu Bulut

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *