Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ve MİT Başkanlığınca DEAŞ silahlı terör örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. Gaziantep merkezli toplam 4 ilde düzenlenen operasyonda DEAŞ terör örgütü ile bağlantılı 18 şüphelinin yakalandı. Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 4’ü tutuklanırken 14 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi.
Operasyon çerçevesinde baskın yapılan adreslerdeki aramalarda ise 9 bin 601 dolar, 210 Euro, 11 bin 450 TL para ile çok sayıda örgütsel malzeme ile dijital materyale ele geçirildi.
Kastamonu’da iki DEAŞ üyesi yakalandı
Kastamonu’da DEAŞ silahla terör örgütüne üye olma suçundan gözaltına alınan üç şüpheli şahıstan ikisi tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğünün Gaziantep Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde DEAŞ silahla terör örgütüne üye olma suçundan çok sayıda şüpheliye yönelik olarak yürütülen soruşturma çerçevesinde Kastamonu’da 3 şüpheli şahıs yakalandı. Gözaltına alınan üç şüpheli şahıs, emniyetteki işlemlerin ardından adli makamlara sevk edildi. Şüphelilerden 2 tanesi tutuklanarak cezaevine gönderildi.