ANASAYFA arrow right Güncel

Gaziantep’i rant şebekelerinden kurtarmak boynumuzun borcu

Gaziantep’i rant şebekelerinden kurtarmak boynumuzun borcu
YAYINLAMA: 10 Ocak 2024 / 22.37
GÜNCELLEME: 10 Ocak 2024 / 22.40

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan bir dizi temaslarda bulunmak, büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıtmak için Gaziantep’e geldi. “Ülke bir ekonomik kriz felaketi yaşadı, Türkiye aynı zamanda adına kur korumalı mevduat denen bir finans faciası yaşıyor. Asrın finansal felaketi de kur korumalı mevduat. Felaketin etkileri aylara hatta yıllara yayılıyor” diye konuştu

Babacan, “Gaziantep’i rant şebekelerinden kurtarmak boynumuzun borcu. 6 Şubat’ta Nurdağı ve İslahiye’yi gördük. Depremin 4’üncü günü oralardaydım. Oralardaki insanların halini en kaz başındaki çaresizliklerini gördük. Yardım isteyen ve devlet nerede diyen haykırışları işittik. Öyle şeylere şahit olduk ki bu haksız rant şebekesine boyun eğmemek artık hayati bir meseledir” dedi.

Düzensizliğin önüne insanca geçeceğiz

Gaziantep’in İstanbul’daki sığınmacı nüfusu kadar sığınmacıya sahip bir şehir olduğunu dile getiren Babacan, “Bu düzensizliğin önüne insanca geçeceğiz. Sığınmacı sorununa nefretle değil, insan onuruna yaraşır muamele ile çözüm sağlayacağız. Yerel de çözümler üreteceğiz ki merkezi hükümete örnek olacağız. Türkiye’deki geçici sığınma statüsünde olan Suriyeliler’in vatandaşlığa başvurma hakkı yok. Bu kanunda var. Ama başka bir madde ise “Cumhurbaşkanı istediğini vatandaş yapar” diyor. Tek imza ile insanları vatandaş yapıyor. 4 milyon Suriyeli’nin 200 binden fazlası vatandaş olduysa bilin ki bu tek bir kişinin imzası ile oldu” şeklinde konuştu.

Ülke bir ekonomik kriz felaketi yaşadı

“Bugünkü iktidar felaketleri tek bir zamana değil, hayatın her alanına yaymış durumda” diyen Babacan, “Ülke sadece bir deprem felaketi yaşamadı. Ülke bir ekonomik kriz felaketi yaşadı, Türkiye aynı zamanda adına kur korumalı mevduat denen bir finans faciası yaşıyor. Asrın finansal felaketi de kur korumalı mevduat. Felaketin etkileri aylara hatta yıllara yayılıyor” ifadelerini kullandı.

Kin, öfke ve nefret dili sosyal dokumuza çok büyük zarar veriyor

Türkiye’nin yaşatan bir ülke olmak zorunda olduğunu dile getiren Babacan, “Türkiye gençlerinden güç alan bir ülke olmak zorunda. Bunu hep beraber başaracağız. Ülkemiz kutuplaştırıcı ve ayrıştırıcı siyasetin yeniden esiri yapılmak isteniyor. Bunu şu anda muhalefette yapıyor. Toplumu geriyorlar. Kin, öfke ve nefret dili sosyal dokumuza çok büyük zarar veriyor” açıklamasını yaptı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem Kurt olurken, Araban Belediye Başkan Adayı Ferit Karataş, İslahiye Belediye Başkan Adayı Bekir Yücel, Oğuzeli Belediye Başkan Adayı Mehmet Bozkurt, Şahinbey Belediye Başkan Adayı Bekir Saltan ve Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Okan Kısacık oldu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *