ANASAYFA arrow right Güncel

Gaziantep'in attığı her adımda yanında olacağız

Gaziantep'in attığı her adımda yanında olacağız
YAYINLAMA: 22 Mayıs 2023 / 00.33
GÜNCELLEME: 22 Mayıs 2023 / 00.36
28 Mayıs 2. tur seçimleri öncesi deprem bölgesindeki ziyaretleri kapsamında Gaziantep'e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstasyon Meydan’ında halka seslendi

“Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Gaziantep'in yatırım, istihdam, üretim ve ihracat yolunda attığı her adımda yanında olacağız” diyen Erdoğan, “Amanos Tünellerinin de inşasıyla Gaziantep’in sanayisine, ticaretine ve lojistiğine yeni bir nefes borusu açarak, şehrimize olan şükranımızı ifade edeceğiz” dedi.

Şehir hastanesi önümüzdeki ayın
sonunda hasta kabulüne başlayacak

Metro projesinin bir an önce hayata geçmesini sağlayarak şehir içi ulaşımı da rahatlatacaklarını kaydeden Erdoğan, “Hızlı tren hattının tamamlanmasıyla Gaziantep’in her bakımdan cazibesi daha da artacak. Şehir hastanemiz inşaatı büyük ölçüde bitti. Önümüzdeki ayın sonuna doğru hasta kabulüne başlıyoruz. Aylık 1 milyar doları bulan ihracatıyla sadece bölgenin değil, ülkemizin önde gelen üretim ve istihdam merkezlerinden olan Gaziantep’in bu süreçte en hızlı toparlanan şehir olması da ayrıca sevindirici. Çünkü yatırım olmadan, üretim olmadan, ihracat olmadan depremzede kardeşlerimizin yarasını saracak imkânı bulamayız” şeklinde konuştu.

Gaziantep hem ilçelerine hem
çevredeki diğer illere kol-kanat gerdi

Erdoğan, “Şehir merkezimizde kolon kesimi kaynaklı sınırlı sayıdaki yıkım dışında hasar olmadığı için Gaziantep hem ilçelerine hem çevredeki diğer illere kol-kanat gerdi. Yürütülen her çalışmayı yapılan her fedakarlığı, gösterilen her çabayı yakinen biliyorum. Evini, iş yerini depremzedelere açanları, fabrikasını barınma ve yemek merkezine dönüştürenler, ekmeğini yarısını bölüp kıyafetinin yarısını ayırıp ihtiyaç sahipleriyle paylaşanları biliyorum” açıklamasında bulundu.

Hedefimiz şehirlerimizi
yeniden ayağa kaldırmak

Deprem anından itibaren devlet ve millet olarak tüm imkanlar seferber ettiklerini ifade eden Erdoğan, “Arama-kurtarma çalışmalarından giyecek ve gıda yardımlarına geçici barınma alanlarından kalıcı konutların inşaatın kadar tüm çalışmaları titizlikle yürüttük. Yaşadıkları yerlerden ayrılmak istemeyen yaklaşık 3 milyon kişi için 905 bini aşkın çadır ve 112 bini aşkın konteyner kurduk. Arama-kurtarma çalışmaları biten enkazları hemen kaldırmaya başladık. Kısa sürede dünyada afet enkazlarını kaldırıp şehirlerini yeniden inşa edebilen bir başka ülke yok. Depremin ikinci haftasından itibaren kalıcı konutların inşasına başladık. Ekim, Kasım aylarından itibaren kalıcı konutların teslimine başlıyoruz. Hedefimiz 319 bini bir yıl içinde bitecek şekilde tüm altyapısı ve sosyal mekanlarıyla birlikte toplamda 650 bin olmak üzere yeni konut yaparak şehirlerimizi ayağa kaldırmak” ifadelerini kullandı. Ali Göksular

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *