5 bin 750 liralık poliçeyi 6 bin 500 liraya kesiyorlar
İlk defa araç alan kişinin trafik poliçesi 5 bin 750 lira olması gerekirken sigorta şirketleri bu poliçenin içerisine bazı şeyler ekleyerek 6 bin 500 lira olarak kestiğini kaydeden Yiğit, “6 bin 500 lirayı da sigortalının talebi ile kesildi diyorlar. Bu rakamlara trafik poliçesi kestiğimizde ise sigorta şirketleri acentelere, “Sakın bize trafik poliçesi kesmeyin, aksi durumda ekranlarınızı kapatırız” diyorlar. Bu sorunun böyle devam edeceğiz. Ama bu sorun çözülebilir” şeklinde konuştu.
Kasko yüzde 20-45 arasında trafik poliçeleri yüzde 60 zamlanacak
Yiğit, “Araçlarımızın parçaları dövize endeksli olduğundan dövizdeki artış parça fiyatlarının yükselmesine neden oluyor. Dolayısıyla kasko poliçelerine yüzde 20 ile 45, trafik sigorta poliçelerinde ise yılsonuna kadar yüzde 60 oranında bir zam bekliyoruz” dedi.
Sigorta sektörüne bir külfet getirecek
“Trafik sigortası “İhtiyari mali mesuliyet” teminatları dahilinde ödenen bir tutar” ifadelerini kullanan Yiğit, “Meydana gelebilecek hasarlarda daha önce 10 bin lira olan hasar rakamı 15-20 bin liraya yükselecek. Bu da maalesef zorunlu trafik sigorta poliçelerinin artmasına neden olacak. Asgari ücretin artışıyla beraber şahıslara ödenebilecek kaza neticesindeki vefat ve maluliyet rakamlarının da ciddi olarak artması öngörülüyor. Bu da sigorta sektörüne bir külfet getirecek” tespitini yaptı.
YAYINLAMA: 10 Temmuz 2023 / 19.34
GÜNCELLEME: 10 Temmuz 2023 / 19.34
Gaziantep Sigorta Acenteleri Dernek Başkanı İhsan Yiğit, “Kanun olmasına rağmen sigorta şirketlerinin yüzde 80’i trafik sigorta priminin yeterli düzeyde olmadığını söyleyerek poliçe kesmek istemiyor. Şu anda bu sorun tam ayyuka çıktı. Gaziantep’teki sigorta acentelerinin yüzde 90’ının trafik ekranları bazı şirketler tarafından kapatıldı” açıklamasını yaptı.
İlginizi Çekebilir
Basın çalışanları sigorta indirimlerinden yararlanacak
#Güncel / 11 Ocak 2026
Antep’ten iki firma Ticaret Bakanlığının Taklit tağşiş listesine girdi: Orhan Kardeşler, Ümmetoğlu Gıda
#Güncel / 09 Ocak 2026
2025’te en az 2 bin 105 işçi çalışırken öldü
#Güncel / 09 Ocak 2026
Çiftçiye yönelik hacizler durdurulsun
#Güncel / 09 Ocak 2026
Emeklilere ikinci sadaka 3 bin 119 lira
#Güncel / 09 Ocak 2026
Hasan Öztürkmen’den ÇAYKUR’a kaliteli çay çağrısı: Bölgede Türk çayı teşvik edilmeli
#Güncel / 09 Ocak 2026
Yorumlar
Yorumlar
Kendi koyacağınız özel bir adla yorum yapmak için giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
