ANASAYFA arrow right Güncel

Gaziantep’teki cezaevlerine şimdiye kadar Covid-19 virüs testi yapıldı mı?

Gaziantep’teki cezaevlerine şimdiye kadar Covid-19 virüs testi yapıldı mı?
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.41
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.41
TBMM İdare Amiri, Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Mahmut Toğrul, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e Gaziantep Cezaevlerinin
TBMM İdare Amiri, Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Mahmut Toğrul, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e Gaziantep Cezaevlerinin durumunu sordu.
Mahmut Toğrul, “Gaziantep’te açık ve kapalı olmak üzere gerek merkezde gerekse de dış ilçelerde farklı tip cezaevleri bulunmaktadır. Gaziantep’teki bu cezaevlerinde çok fazla tutuklu kalmaktadır. Gaziantep’teki cezaevlerinde salgın kapsamında gerekli önlemlerin alınıp alınmadığı ve düzenli aralıklara dezenfektelerin yapılıp yapılmadığına dair kamuoyunun şüpheleri bulunmaktadır” dedi..
Toğrul, TBMM’ye verdiği soru önergesinde, “Virüsün yayılma hızı göz önünde bulundurulduğunda ülkemizde vaka sayısının binleri bulacağı aşikârdır. Salgın tehdidi karşısında en ciddi risk oluşturan alanların başında ise kapasitelerinin üstünde tutuklu ve hükümlülerin kaldığı cezaevleri geliyor” diye konuştu.
Toğrul’un soru önergesinde yanıtlanması istediği konular şöyle:
Bakanlığınız cezaevlerinde salgının engellenmesine yönelik hangi önlemleri almıştır?
Her insan gibi tutukluların da sağlık haklarından yararlanmaları en insani haktır. Cezaevlerinde binlerce insanın kronik hastalıkları var. Cezaevlerindeki tutukluların tahliye edilmesine yönelik bakanlığınızın bir girişimi olacak mıdır? Cezaevlerindeki kronik hastaların korunması için ne tür tedbirler alınmıştır?
Cezaevlerindeki İnfaz koruma memurları sayımları kaç kişi olarak yapmaktadır? İnfaz koruma memurlarının sayımları kalabalık gruplar halinde yaptığı, maske ve eldiven kullanmadıkları doğru mudur?
Cezaevlerindeki mahpusların havalandırma haklarını tüm gün kuralına uygun olacak biçimde yeniden düzenlenmeyi düşünüyor musunuz?
Açık ve kapalı görüşlerin iptal edilmesi de göz önünde bulundurularak mahpusların telefonla görüş haklarını artırmayı ve bu uygulamanın ücretsiz olmasını sağlamayı düşünüyor musunuz?
Kişisel koruyucu malzemeler ile temizlik malzemelerinin kantinden ücret karşılığında değil, ücretsiz bir şekilde dağıtılması konusunda bir düzenleme yapılacak mıdır?
Gaziantep’teki cezaevlerinde toplam kaç kişi kalmaktadır? Koğuşlarda kaçar kişi kalmaktadır? Gaziantep cezaevlerindeki hasta tutuklu sayısı kaçtır?
Gaziantep’teki cezaevlerine şimdiye kadar Covid-19 virüs testi yapılmış mıdır? Yapılmış ise test sonucu pozitif çıkan mahpus sayısı kaçtır?
Gaziantep Cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin revir ve hastane sevkleri düzenli olarak yapılmakta mıdır?
Gaziantep’teki cezaevleri, günlük ve haftalık hangi rutinlerle dezenfekte edilmektedir? Gaziantep cezaevlerinin yeterince hijyenik olduğunu düşünüyor musunuz?
Gaziantep Ceza İnfaz Kurumlarında çalışan personellerin dışarıyla temaslarından dolayı ne gibi tedbirler alınıyor? Alınan bu tedbirler yeterli midir?
Gaziantep Cezaevlerinde risk altındaki kişilerin acil tahliyesi gerekmektedir. Bu kişilerin elektronik kelepçe ile evde infazların sağlanmasına yönelik bir çalışmanız var mıdır? Haber Merkezi
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *