ANASAYFA arrow right Güncel

Gezi Parkı için yapılacak yargılamalara tepki gösterildi

Gezi Parkı için yapılacak yargılamalara tepki gösterildi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.03
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.03
Türk Tabipler Birliği Gaziantep Kilis Tabip Odası üyeleri, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili yapılacak yargılamalara tepki gösterdi.
Türk Tabipler Birliği Gaziantep Kilis Tabip Odası üyeleri, İstanbul Gezi Parkı olaylarıyla ilgili yapılacak yargılamalara tepki göstermek amacıyla basın açıklaması düzenledi.
Basın açıklamasını Türk Tabipler Birliği Kilis Tabip Odası üyeleri adına Genel Sekreter Dr. Mehmet Çetin yaptı. Basın açıklamasında, Taksim Meydanı ve Gezi Parkı başta olmak üzere yaşam alanlarına yapılan müdahale ve buna bağlı olarak yapılacak yargılamalar eleştirildi.
Basın açıklamasını yapan Dr. Mehmet Çetin, şu ifadeleri kullandı:
“Başlangıcında 128 meslek odası, sendika, dernek, siyasi parti ve inisiyatiften oluşan ve sayısı her geçen gün artan Taksim Dayanışması’nın sağlıklı kentleşme ve yaşanılır kent talebi, ülkenin milyonlarca yurttaşının daha fazla özgürlük ve daha fazla demokrasi talebiyle birleşmiş, 31 Mayıs 2013 tarihinden itibaren ülkenin dört bir yerine yayılarak yepyeni ve evrensel bir boyut kazanmıştı.
Türk Tabipleri Birliği’nin bileşenleri arasında olduğu Taksim Dayanışması’nın aralarında İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu’nun da olduğu 26 üyesi için açılan bu zorlama davanın ilk duruşması 12 Haziran 2014 Perşembe günü Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde başlayacak.
Taksim Dayanışması’ndan suç örgütü çıkarmaya çalışarak kendi hukuksuzluklarının üzerini örtmeye çalışanlara açıklıkla ve bir kez daha sesleniyoruz:
Hiçbir yargılamanın ya da mahkeme kararının bu tarihsel gerçekliği değiştirme şansı yoktur.
Gezi ve Haziran direnişi bu ülkenin demokrasi ve özgürlük talebindeki kararlılığın tarihsel kanıtı, aydınlık geleceği için umuttur.”
Yapılan basın açıklamasının ardından üyeler olaysız bir şekilde dağıldı.




Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *