Önümüzde aylarda lezzet bakımından gizli kalmış lokanta ve kebapçıları gün yüzüne çıkarmak için ‘Gaziantep’te gizli kalmış lezzet durakları’ projesi yaptıklarını belirten Gaziantep Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar, Tatlıcılar ve Baklavacılar Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı çalışmaların tamamlandığını söyledi.
Gaziantep’e teşvik verilmesi gerekiyor
Gaziantep’in sınırda olması ve terör olaylarının esnafı etkilediğini belirten Bayrakçı, “Yaratıcı insanlar sayesinde ve yeni iş alanları yaratarak bu olmusuz durumdan hızla çıkacağız. Bunun için devletimizin Gaziantep’e teşvik vermesi gerekiyor. Çünkü Gaziantep Dünyada ve Türkiye’de bir marka şehir olmuş. Gaziantepli olduğumuzu gururla söylüyoruz. UNESCO’nun yaratıcı listesine girmiş ve meyvelerini alacağız.
Büyükşehir Belediyesi Gaziantep Üniversitesi, Gaziantep Ticaret Odası, Sivil Toplum Örgütleri ile dayanışma, birlik ve beraberlik içinde esnafın kalifiyeli eleman eksikliğini tamamlamak için ciddi çalışmalar içerisindeyiz. Esnafın hüjyenik bir ortamda çalışmaları, kılık ve kıyafetlerindede dikkat etmeleri için çalışmalar yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Gizli kalmış lokanta ve kebapçıları gün yüzüne çıkaracağız
‘Gaziantep’te gizli kalmış lezzet durakları’ adında bir projeyi hayata geçireceklerini ifade eden Bayrakçı, “Amacımız gizli kalmış lezzetli lokanta ve kebapçıları gün yüzüne çıkarmak. Temiz ve hijyeniz çalışan esnafa takdir ve teşekkür belgesi vereceğiz ve görsel, yazılı basın ve dergilerle ön plana çıkaracağız” diye konuştu.
İşyerleri hijyenik olmalı
Esnafa çağrıda bulunan Bayrakçı, “Gaziantep’teki iş yerlerinin hijyenik olmasını, fiyat oluştururken odanın vermiş olduğu fiyat listelerine uymalarını, kaliteli etten ödün vermemelerini, çalıştırdığı işçilere eğitim vermelerini ve güler yüzlü olmalarını istiyoruz” ifadesini kullandı.
Merdiven altı çalışanlar esnafı sıkıntıya sokuyor
Merdiven altı çalışan iş yerlerine de değinen Bayrakçı, “Bu konuda bizim ve esnafımızın ciddi sıkıntıları var. Kaçak iş yerleri elektrik, su, hijyenik ve kaliteli olmayan bir ortamda çalışıyorlar. Vatandaş düşük fiyatlarla karnını doyuruyor ama, hasta ve rahatsız olmaları kaçınılmaz. Merdiven altı dediğimiz bu tür iş yerlerinin başta oda kaydı, maliye kayıtları, belediye ruhsatı, çalıştırdıkları işçilerin hijyen belgelerinin olup olmadığını belediyemizin ve Tarım İl Müdürlüğümüzün denetlemesini istiyoruz” ifadelerine yer verdi.
Bayrakçı, Gaziantep’i gastronomide dünyaya tanıtan ve emeği geçen Büyükşehir Belediyesine, Gaziantep Üniversitesine, Sivil Toplum Kuruluşlarına, Gaziantep Ticaret Odasına ve esnafa teşekkür etti. Hüseyin Karataş