ANASAYFA arrow right Güncel

Gültan Kışanak, Diyarbakır'da alkışlar ve zılgıtlarla karşılandı

Gültan Kışanak, Diyarbakır'da alkışlar ve zılgıtlarla karşılandı
YAYINLAMA: 17 Mayıs 2024 / 18.34
GÜNCELLEME: 17 Mayıs 2024 / 18.34

Kandıra 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nden tahliye edilen Gültan Kışanak, Diyarbakır'da alkış ve zılgatlarla karşılandı. Davanın bir vicdan davası olduğunu söyleyen Kışanak, "Bu mücadelede vicdan kazandı, tıpkı Kobanê’nin kazandığı gibi" dedi.

Yedi buçuk yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Diyarbakır'da DEM Parti İl Örgütü binasının önünde alkışlarla ve zılgıtlarla karşılandı.

'Jin, jiyan, azadi' (Kadın, yaşam, özgürlük), 'biji berxwedana zindanan' (Yaşasın cezaevi direnişi) sloganlanları atıldı. Kobanê Davası'nda 10 yıl hapis cezası verilen Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve eski Milletvekili Çağlar Demirel de Kışanak'ı karşılayan isimler arasında yer aldı.

Parti binası önünde bir konuşma yapan Kışanak, "Bugün Amed'e eksiksiz gelmek isterdik. Bütün yoldaşlarımızla Selahattin başkanla, Figen başkanla, Zeynep arkadaşımızla, cezaevinde bulunan bütün siyasi tutsaklarla hep beraber gelmek isterdik. Biz biliyoruz ki cezaevlerinin kapısını tamamen açılıncaya kadar biz de özgür değiliz. Bugün burada sizlerle buluşmak, halkımızla, toprağımızla buluşmak tabi ki onur verici. Bu sizlerin dışarıda, siyasi tutsaklarında içeride verdiği onurlu bir mücadelenin sonucudur. Ama yüreğimiz buruk. Yoldaşlarımız bir kumpas davasında haksız hukuksuz bir kararla karşı karşıya kaldı" dedi.

"Kobanê aslında bir insanlık davasıydı, bir vicdan davasıydı" diyen Kışanak, şöyle devam etti:

"O zaman gerçekten 7'den 70'e herkes aslında insanlığa, vicdana onura sahip çıktı. Sonrasında da bir Kobanê Kumpas Davasıyla siyasi operasyonlar yapıldı. Şimdi de şimdi de bu insanlık ve vicdan davası olarak önümüzde duruyor. Dünkü karar bizim için anlamlı bir karar değil. Ne hukuki olarak ne insani olarak ne vicdani olarak ne de bu ülkenin hakikati olarak zerre kadar geçerliliği olan bir karar değil.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *