ANASAYFA arrow right Güncel

"Hakaret, tehdit, kötü söz kimden gelirse, kime karşı yapılırsa bu yanlıştır, doğru değildir"

"Hakaret, tehdit, kötü söz kimden gelirse, kime karşı yapılırsa bu yanlıştır, doğru değildir"
YAYINLAMA: 19 Kasım 2020 / 19.34
GÜNCELLEME: 19 Kasım 2020 / 19.34
Kılıçdaroğlu'nu tehdit eden Alaattin Çakıcı hakkında soruşturma başlatıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hakaret ederek tehdit eden organize suç örgütü ldieri Alaattin Çakıcı hakkında savcılık soruşturması başlatıldı.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Seni bakla kazığıyla tanıştırırım" tehdidinde bulunan mafya lideri Alaattin Çakıcı ile ilgili savcılık soruşturması başlatıldığını duyurdu. Turan, "Savcılık gerekli soruşturmayı başlattı. İlgililerden edindiğim bilgi budur" dedi. "Hakaret, tehdit, kötü söz kimden gelirse, kime karşı yapılırsa bu yanlıştır, doğru değildir" ifadesini kullanan Turan, şöyle devam etti:

"Hukuk çerçevesinde gereği yapılmalıdır. Hukuk AK Parti'nin değişmez ilkesidir, ilkesel duruşumuz budur. Kişilere bağlı hakaret, tehdit olmaması gerekir."

NE OLMUŞTU?

Nisan ayında AKP ve MHP oylarıyla cezaevinden tahliye edilen Alaattin Çakıcı, grup toplantısında Saray ittifakının hukuk reformuna ilişkin eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu'na, "Köpeklik yaptığın vatan hainleri ile Bahçeli'yi bir potaya koyarsan hayatının en büyük hatasını yaparsın, ben yaşarken ölçündeki söylemlerinin dışına çıkarsan seni bakla kazığı ile tanıştırırım. Bak Kemal Kılıçdaroğlu, sana akıllı ol diyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu, partisinin dünkü grup toplantısında,"Mafya liderlerini uyuşturucu kaçakçılarını serbest bırakıp düşüncü suçlularını hapsetmekten vazgeçecek misiniz? Düşünce özgürlüğünü savunacağız derseniz ben inanırım ki bunlar hukukta bir reform yapacaklar. Hakkında hüküm olmadığı halde 3.5 yıl bir insanı hapiste tutacaksın. Sen bunu yarın sabah tahliye ettirecek misin?" demişti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *