ANASAYFA arrow right Güncel

Halıcılar, üretime devam ediyor

Halıcılar, üretime devam ediyor
YAYINLAMA: 07 Mart 2023 / 15.32
GÜNCELLEME: 07 Mart 2023 / 15.32
GAİB hizmet binasında toplanan GAHİB Yönetim Kurulu bölge, ülke ve dünya gündemini değerlendirerek sektörel sorunları masaya yatırdı.

Zeynal Abidin Kaplan başkanlığında toplanan GAHİB Yönetim Kurulu 2023 yılı planlarını da gözden geçirerek projelerin sekteye uğramadan devam etmesi, uluslararası fuarlara katılımların sağlanması, yeni pazar arayışlarının sürdürülerek mevcut pazarlardaki pazar paylarının arttırılarak korunması yönünde ortak görüş birliğine vardı. Toplantı sonrası bir değerlendirme yapan halıcılar, “Deprem sonrası kısa bir sürede ara verdiğimiz üretimimize başladık. Tesislerimiz ilk günkü gibi dünya halı ihtiyacının karşılanması için çalışmaya devam ediyor. Bizler kentimize, bölgemize ve ülkemize sahip çıkacağız. Yaralarımızı sararken ekonomimizin de düzelmesi ve güçlenmesi için 2022 yılı aralık ayında belirlediğimiz 2023 yılı hedeflerimizi gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Yaşanan deprem sonrası kısa bir süre de olsa duran ihracatın devam ettiğini de sözlerine ekleyen halıcılar, “Sektörümüz yaşanan felaketin hemen ardından depremzedelerin yardımına koşarken kısa bir süre sonra yeniden üretime başlayarak ihracatımızın durmaması için var gücüyle çalışmış, çalışmaya devam edecektir. Elbette önümüzde zorlu bir süreç var. Bizler milletçe kenetlenerek bu süreçleri aşacak ve bir yandan yaralarımızı sararken diğer yandan ekonomimizin istenen noktaya gelmesi için var gücümüzle çalışacağız” şeklinde konuştu.
Halı sektörünün başkenti Gaziantep’te üretimin sürdüğüne dikkat çeken halıcılar, önümüzdeki süreçte önceden belirlenen 2023 yılı hedefleri ve uygulamaya konulacak projelere ara vermeden devam edileceğini de ifade etti. Kaplan yaptığı değerlendirmede “Yenilikçi ürünlerimizle, AR-GE ve İnovasyon çalışmalarımızla, üretimde olduğu gibi dünya halı trendlerinin belirleyicisi bir ülke olarak kaldığımız yerden devam edecek uluslararası fuarların yanı sıra İstanbul’da gerçekleştireceğimiz ve ülkemize kazandıracağımız uluslararası fuarlarımızı organize edeceğiz” diye konuştu

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *