Ülkede özellikle son 10 yılda hukukun katledildiğine açıkça şahit olduğunu, bu nedenle hukuksuzlukla mücadele edebilmek için avukat olmaya karar verdiğini vurgulayan Boran, “Bu süreçte gerek tek başıma bazı hukuksuzluklarla mücadele ettim, gerekse barolar aracılığı ile mücadele verilse de bu mücadelelerin şu aşamada yeterli olmaması nedeniyle mevcut hukuksuzluğu sona erdirmek, halkın sesini halkın meclisinde daha yüksek sesle duyurabilmek, hukuk düzenin yeniden sağlanması, adil bir düzenin oluşması ve hukukun üstünlüğünün tüm kurumlara yeniden kabul ettirebilmek adına aday adayı oldum” dedi.
Halk ile iç içe olmaya devam edeceğim
Hali hazırdaki düzende en büyük problemin liyakatin hiçe sayılması, insanların hak ettiklerini elde edememesi, yandaş olmadan bir yere gelinememesi ve yeniden adil bir düzene geçilebileceğine inancın kalmaması olduğunu ifade eden Boran, “Avukatlık mesleğimden önce devlet memurluğu hizmeti (polis memuru) ifa etmiş birisiyim. Hukukun uygulanışını ve devletin işleyişini bir memur olarak içerden şu an ise bir hak savunucusu olarak dışarıdan görme şansım oldu. Devlet içinden gelmem dolayısı ile bürokratik yönümle devletimin, mesleki yönümle halkımın, siyasi yönümle ülkemin sorunlarını ve bu sorunların nasıl çözüme ulaşacağını kavramış durumdayım. Yaptığım meslekler dolayısı ve halkın içinden doğrudan gelen birisi olmam ve bundan sonra da halk ile iç içe olmaya devam edeceğim” şeklinde konuştu.
Grupların ve zümrelerin menfaatine değil, vatandaşın menfaatine çalışan ve önce halk diyen bir vekil olacağım
Boran, “Halkın içinden gelen ve halkla iç içe, her zaman sahada olan, vatandaşın sorunlarına kulak kabartan, itiraz etmekten imtina etmeyen doğruları söylemekten çekinmeyen, grupların ve zümrelerin menfaatine değil, vatandaşın menfaatine çalışan ve önce halk diyen bir vekil olacağım. Vekil olmadan önce insanım ve değişmeyeceğim. Daha önce bana nasıl ulaşabiliyorlarsa yine aynı şekilde ulaşılabilir olacağım. Günümüzde maalesef halk tarafından vekil edilenler makamı kendisine takdir eden asillere kapatıyor. Bu durumdan muzdarip olan birisi olarak aynı şeyi yapmayı kendime yakıştırmam, bu nedenle halkın vekili olarak halka her zaman yakın ve ulaşılabilir olacağım. Eğitimin ve çalışma hayatının daha nitelikli hale gelmesi, gençlerimizin bu ekonomik durumda yaşam standartları ve eğitim kalitelerinin düşmesi, iş hayatında nitelikli ara eleman yetiştirilmesi hususlarında için çabalayacağım” ifadelerine yer verdi.
Gelirin herkese eşit ve adil dağıtılabileceği bir ortam sağlayacağız
Gaziantep’in en büyük sorununun ekonominin yönetilememesi olduğunu sözlerine ekleyen Boran, “İlimizin kaynak ve sermaye sorunu yok. Esas sorun bunların yönetilememesi. Basiretsiz yöneticiler elinde sermaye heba oluyor ve işsizliğe sebep oluyor. Biz geldiğimizde sermayeyi ve iş gücünü doğru noktada buluşturarak gelirin herkese eşit ve adil dağıtılabileceği bir ortam sağlayacağız” açıklamasını yaptı.
Ülkenin temel sorunu liyakatsiz işin ehli olmayan kişilerin yönetime gelmesi
İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Av. Hasan Boran, konuşmasını şöyle bitirdi: “Ülkemizin en büyük sorununu belirtmek gerekirse başkaları gibi bunu ekonomik sorun olarak dar çerçeveye sığdırmayacağım. Çünkü ülkemiz doğru politikalarla bu sorunu aşabilecek bir güce sahip. Ülkenin temel sorunu liyakatsiz işin ehli olmayan kişilerin yönetime gelmesi. Kötü tarım politikaları, sürekli değişen eğitim sistemi, kişilere özel çıkarılan kanunlarla çökertilen hukuk sistemi gibi kötü yönetim şekli ise ekonomik sorun ortaya çıkıyor. Hukukun üstünlüğünü tesis etmek sureti ile uluslararası sermayenin ülkemize yatırım yapabilmesini sağlamak, topluma tüketici değil üretici bir zihniyete teşvik etmek ve doğru tarım politikaları üreterek ülkenin kalkınmasını el birliği ile sağlayacağız.” Ali Göksular
YAYINLAMA: 30 Mart 2023 / 21.06
GÜNCELLEME: 30 Mart 2023 / 21.06
İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Av. Hasan Boran, halkın sesini halkın meclisinde daha yüksek sesle duyuracağını söyledi
İlginizi Çekebilir
Mutfaklarla uluslararası dostluk köprüsü
#Güncel / 14 Ocak 2026
Tarım alanları imara açılacak alanlar değil, geleceğimizin gıda depolarıdır
#Güncel / 13 Ocak 2026
Ülkenin her ferdi, asgari ücretlisi, emeklisi işçi ve memuru ekonomik dar boğazda
#Güncel / 13 Ocak 2026
Yerlikaya, AKP'li belediye başkanları hakkında yine soruşturma izni vermedi
#Güncel / 13 Ocak 2026
Turizmde yeni bir sayfa açarak yolumuza devam etmek istiyoruz
#Güncel / 13 Ocak 2026
Toplumun ortak bilinçle hareket etmesi gerekiyor
#Güncel / 13 Ocak 2026
Yorumlar
Yorumlar
Kendi koyacağınız özel bir adla yorum yapmak için giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
