ANASAYFA arrow right Güncel

Hastanelerdeki şeflik uygulaması kaldırılmalı

Hastanelerdeki şeflik uygulaması kaldırılmalı
YAYINLAMA: 30 Nisan 2024 / 19.15
GÜNCELLEME: 30 Nisan 2024 / 19.15

Tüm-İş Konfederasyonu, her yıl 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nda her ilde çalışanların ayrı ayrı sorunları dile getiriyor. Bu kapsamda bu yılda Gaziantep’e gelen Tüm-İş Konfederasyonu Mahmut Şahin, düzenlediği basın açıklamasında “Şeflik” uygulamasının kaldırılmasını istedi.

Tüm-İş Konfederasyonu Mahmut Şahin, Yeşilsu’da gerçekleştirdiği basın açıklamasında “Şeflik” uygulamasının kaldırılması için Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü başta olmak üzere tüm İl Sağlık Müdürlükleri’ne çağrı yaptı.

Şeflik uygulaması ne kanunda ne de mevzuatta var

Her yıl 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nda çalışanların sorunlarını dile getir getirdiklerini ve sorunun çözümünün takipçisi olduklarını kaydeden Şahin, “Bu yılda Gaziantep’e geldik. Çünkü sıkıntıyı dile getirdiğimiz husus en fazla Gaziantep’te yaşanıyor. Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü başta olmak üzere tüm İl Sağlık Müdürlükleri’ne çağrıda bulunuyoruz; mevzuatlarımızda yer almayan “Şeflik” uygulamasının bir an önce kaldırılması gerekiyor” dedi.

Şeflik kurumu işçilere baskı yaparak sendikal değişimlerin önüne geçiyor

Şahin, “İşçilerden şef yapılıp, işçilerden sorumlu oluyor. Fakat ne hikmetse bu şefler tamamen yetkili sendikanın temsilcisi. Yani diğer işçilere baskı oluşturulması için bir şeflik kurumu ihtisas edilmiş. Bu kurumun kanun da mevzuatta karşılığı yok. Şeflik kurumu işçilere baskı yaparak sendikal değişimlerin önüne geçiyor. Bu da en fazla sarı sendikalara yarıyor. Bu düzen işçilerin yanı sıra idareye de sıkıntı veriyor” açıklamasında bulundu.

İşçilerin sorunlarını her zaman dile getirmeyi sürdüreceğiz

Şeflik kurumunun Sağlık Bakanlığı ve hastanelere yakışmadığını sözlerine ekleyen Genel Başkan Şahin, “Gerek idarenin rahat bir şekilde çalışması gerekse işçilerin özgür iradeleriyle istedikleri sendikayı tercih etmeleri yolu şefliğin kaldırılmasından geçiyor. Bugün 1 Mayıs. Bu 1 Mayıs’a işçiler, yine sıkıntı içerisinde giriyor. Bir kısım 1 Mayıs Taksim’de kutlanacak diyor, diğer taraf ise yok kutlanmayacak diyor. Bu şekilde tüm işçilerin sorunları gölgede kalıyor. İşçilerin sorunlarını her zaman dile getirmeyi sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *