ANASAYFA arrow right Güncel

Her 3 kişiden biri araç kullanırken çarpma veya sürtme yaşanıyor

Her 3 kişiden biri araç kullanırken çarpma veya sürtme yaşanıyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.41
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.41
Aksigorta’nın Yöntem Araştırma’ya, araç sahibi olan kişilerle yaptırdığı araştırmaya göre, herhangi
Aksigorta’nın Yöntem Araştırma’ya, araç sahibi olan kişilerle yaptırdığı araştırmaya göre, herhangi bir kaza anında sürücülerin önce ya acenteyi ya da aileden birini aradığı belirtildi. Yaşanan bir kaza sonrası kadınların yüzde 45’i, erkeklerin ise yüzde 6’sı eşini arayacağını ifade etti.
Aksigorta’nın Yöntem Araştırma’ya, CATI (Bilgisayar Destekli Telefon Anketi) yöntemi ile İstanbul, Ankara, Adana, İzmir, Bursa, Kayseri, Malatya, Samsun, Erzurum, Tekirdağ, Diyarbakır ve Trabzon’da yaşayan, Türkiye temsili “araç sahibi” olan kişilerle yaptırdığı araştırmaya göre, herhangi bir kaza anında sürücülerin önce ya acenteyi ya da aileden birini aradığı belirlendi. Sonuçlara göre, kaza anında kadınların yüzde 45’i, erkeklerin ise yüzde 6’sı eşini arayacağını belirtti.
Eşinin araçlarını kullanmasına izin veren kadınların oranı yüzde 60 iken erkeklerde bu oran yüzde 13’e kadar geriledi. Araştırma sonucunda yapılan açıklamada, Türkiye’de her 3 kişiden birinin araç kullanırken çarpma veya sürtme, tampon çarpması ya da kaldırıma vurma gibi küçük kazalar yaşadığı bildirildi. Park ederken kadınların yüzde 27’si tamponlarını çarptığını ifade etti. Ayrıca kadınların yüzde 14’ünün, erkeklerin ise yüzde 3’ünün araç giriş - çıkışlarında kapıyı çarptığı kaydedildi.

Araştırmada özellikle 18 -34 yaş aralığında araba yıkama sıklığının haftada birin üzerinde olduğu, yaş ilerledikçe bu sayıda düşüş görüldüğü belirlendi. Özellikle de 65 yaş üstü araç sahipleri araçlarını ayda bir kez yıkattığını dile getirdi.
Yapılan araştırma son zamanlarda daha da ağırlaştırılan cezalara rağmen araç kiti kullanmadan telefonla konuşan sürücü sayısında belirgin bir düşüşün gerçekleşmediğini de gözler önüne serdi. Araştırmada özellikle 25 - 34 yaş arası araç sahiplerinin yüzde 55’inin araç kiti kullanmadan telefonla konuşmaya devam ettiği sonucuna ulaşıldı. (ANKA)
Avrupa Parlamentosu ( AP) Başkanı Martin Schulz Türkiye’nin “tek adam devleti” olma yolunda olduğunu iddia etti. Schulz, son gelişmelerden sonra Türkiye’nin Avrupa değerlerinden “nefes kesici bir hızla” uzaklaştığını da öne sürdü.
Martin Schulz, Almanya’da yayınlanan Kölner Stadt-Anzeiger gazetesine verdiği demeçte Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde bir “tek adam devleti” yolunda ilerlediğini savunarak “Başbakan Merkel ve AB hükümet başkanları Türkiye Cumhurbaşkanı’na izlediği politikanın Avrupa’nın temel değerleriyle bağdaşmadığını çok açık bir şekilde söylemelidir“ dedi.
DWelle’ye göre, TBMM tarafından dokunulmazlıkların kaldırılmasını eleştiren Schulz, açıklamaları sırasında AK Parti Olağanüstü Kongresi'nde “başbakanlık makamının ortadan kaldırıldığı” savını öne sürdü. Schulz, bu gelişmelerin AB'nin Türkiye ile işbirliği içinde olmasını güçleştirdiği görüşünü de dile getirdi.
Martin Schulz, vize muafiyeti için Ankara'nın kriterleri “yerine getirmesi gerektiğini” vurgularken de kriterler yerine getirilmediği sürece konunun AP'nin gündemine gelmeyeceğini yineledi. AP Başkanı, “gücün tek bir kişinin elinde toplanmasının yorumsuz ve icraatsız şekilde kabul edilemeyeceği” sözlerini kullandı. ANKA

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *