ANASAYFA arrow right Güncel

Her pisliği deniyorlar, Halfeti seçimleri iptal edildi

Her pisliği deniyorlar, Halfeti seçimleri iptal edildi
YAYINLAMA: 05 Nisan 2024 / 17.46
GÜNCELLEME: 05 Nisan 2024 / 17.46

İl Seçim Kurulu, DEM Parti’nin kazandığı Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesindeki seçimlerin yenilenmesine karar verdi.

DEM Parti’nin 906 oy farkı ile kazandığı Halfeti'de AKP’nin itirazı üzerine seçimlerin yenilenmesine karar verildi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) 906 oy farkı ile birinci parti olduğu Halfeti'de AKP’nin itirazı üzerine seçimlerin yenilenmesi kararı verildi. AKP usulsüz oy kullanımı ve geçersiz sayılan oyları gerekçe göstererek 2 Nisan'da ilçe seçim kuruluna başvuru yaptı. İlçe seçim kurulu itirazı usulden reddetti. AKP itirazını İl Seçim Kuruluna taşıdı. İl Seçim Kurulu itirazı kabul ederek seçimlerin yenilenmesine karar verdi.

Konu hakkında sosyal medya hesabından paylaşım yapan DEM Parti Eşgenel Başkanı Tülay Hatimoğulları şu ifadeleri kullandı:

"Hilvan ve Halfeti’de hile ile halkın iradesi gasp edilmek isteniyor!

Hilvan’da organize ve örgütlü bir şekilde oyları yakanlar sandıkta kazanamadıkları seçimi gasp etme peşindeler. Seçim güvenliğini ihlal edenlerle ilgili soruşturma açılması gerekirken, halk iradesi gasp edilmek isteniyor. Halfeti’de de bizzat seçim güvenliğini ihlal edenlerin itirazı ile 31 Mart seçiminin iptaline karar verildi.

İrade gaspına başvuranların sonu 31 Mart akşamı belli oldu. Bizim/halkın olanı geri aldık, gasp edilmesine izin vermeyiz! İl Seçim Kurulu’nu bu hukuk dışı karardan dönmeye hakkın ve adaletin yanında olmaya davet ediyoruz."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *