Karayılan, gergin ve sıkıntılı seçim sürecinin olgun bir şekilde geçmesi için ellerinden gelen her türlü çabayı gösterip, başarılı bir sonuç daha elde edeceklerine emin olduklarını belirtti
HDP Gaziantep 1. Sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mahmut Toğrul, Cizre’de yaşanan olaylara değinerek, Halkın görmediğini sanmasınlar halk aslında her şeyi görüyor” derken HDP İl Eş Başkanı Mehmet Karayılan, “Bütün savaş politikalarına rağmen, bu seçimde de demokratik bir ortam inşa etmek için her zaman barış dilini kullanacağız” dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP), Gaziantep milletvekili adaylarını, il örgütü binasında gerçekleştirdiği törenle kamuoyuna tanıttı. Tanıtımda söz alan HDP Gaziantep 1. Sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mahmut Toğrul, gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Din adına cinayetler işlenmesi
Toğrul, Orta Doğu’da artık savaşların son bulması gerektiğini belirterek, “Din adına cinayetlerin yaşanmaması gerekiyor. İktidarını sürdürmek adına gençlerimize, sokaklarımıza havan topu atılmaması gerekiyor. Cenazelerimizi artık dolaplarda saklamamamız gerekiyor. Cizre’ de 35 günlük bebekten 80 yaşındaki yaşlılarımıza kadar ölenlerimizi terörist, yaşattıklarını terör olarak ilan ettiler. Bu utanmazlık onlara aslında yeter. Halkın görmediğini sanmasınlar halk aslında her şeyi görüyor” diye konuştu.
Gazaintep’te başarırsak Türkiye’de de başarırız
‘1 Kasım’da halkların iradesini tekrar meclise taşımaya söz veriyoruz’ diyen Toğrul, bu renkliliğin, farklılığın olduğu gibi tekrar meclise taşınması için Gaziantep’ten başlanması gerektiğini dile getirdi. Toğrul, “Gaziantep tüm renklerin, tüm inançların, tüm farklılıkların bir arada olduğu bir kenttir. Eğer biz bunu Gaziantep’te başarırsak, eğer Gaziantep’te herkesin kardeşçe yaşayabildiği bir kent yaratabilirsek bunu tüm Türkiye’ye taşımamız mümkün olacaktır. Türkiye halklarına savaş başlatanların bir kez daha var olan bu umut kırıntılarını tekrar kırmamız gerekiyor. Bir daha umut etmemelidir. 7 Haziran’da biz seni başkan yaptırmayacağız dedik ve yaptırmadık. Şimdi de diyoruz ki tüm farklılıklarımızla Türkiye’yi beraber yöneteceğiz. Tekçiliğe karşı çoğulcu olacağız. Tüm renkleri mecliste elbirliğiyle bir halklar bahçesine dönüştüreceğiz. Bunu sadece Anadolu’da da yapmayacağız. Yaratacağımız bu sistem tüm Orta Doğu’ya bir örnek teşkil edecek. Orta Doğu’da artık savaşların son bulması gerekiyor” şeklinde konuştu.
“Barış dilini kullanacağız“
Tanıtım töreni öncesi açıklamalarda bulunan il Eş Başkanı Mehmet Karayılan, barış dilini kullanacaklarını söyledi. Eş başkan Karayılan, sırtlarını halklara yasladıklarını dile getirerek, “Hiçbir güç, hiçbir diktatoryal anlayış halkların iradesini yok sayamaz. Bunu 7 Haziran’da herkes gördü. Halk, Türkiye’de kalıcı barış, kardeşlik ve eşitlik için, demokratik ortamın hakim kılınması adına sandıkta iradesini gösterdi yine gösterecek” ifadelerini kullandı.
Bütün savaş politikalarına rağmen, bu seçimde de demokratik bir ortam inşa etmek için her zaman barış dilini kullanacaklarını ifade eden Karayılan, gergin ve sıkıntılı seçim sürecinin olgun bir şekilde geçmesi için ellerinden gelen her türlü çabayı gösterip, başarılı bir sonuç daha elde edeceklerine emin olduklarını belirtti.
‘’Cevabımızı tekrarlayacağız’’
İl Eş Başkanı Dilan Çetinkaya, 7 Haziran seçim sonuçları tesadüfi bir sonuç olmadığını, ciddi bir emek, özveri, samimiyet ve kararlılık ürünü olduğunu açıkladı. 7 Haziran seçimleri gibi tekrar cevaplarının hazır olduğunu hatırlatan Çetinkaya, “Halkların Demokratik Partisi’nin bir kazanımıdır. Başarımız, emeğimizin ve umudumuzun vücut bulmuş halidir. Bugün seçimin tekrarlatılması bizi zayıflatmayacak tam aksine daha da güçlendirecektir ve 7 Haziran’da aldığımız başarıyı teyit edecektir. 1 Kasım’da inancımız, umudumuz ve barışa olan sevgimizle cevabımızı tekrarlayacağız. İnatla ve inançla barışı Gaziantep’ten başlayarak tüm Türkiye’ye yayacağız” şeklinde konuştu.
“Cinayetleri biz durduracağız”
5. Sıra milletvekili adayı emekli Astsubay Hasan Sarı, “Biz kazanacağız. Savaş zorunlu olmadıkça, zaruri olmadıkça bir cinayettir. Bu cinayeti biz durduracağız. Bu çocukların kanı üzerinden siyaset yapan kimilerine saraylarda hayatı dar ettireceğiz” dedi.
Mehmet BORAN
HDP Gaziantep milletvekili aday listesi şu şekilde:
1-Mahmut Toğrul,
2-Yurdusev Özsökmenler
3-Osman Demirci
4-Emine Akkuş Çiçek
5- Hasan Sarı
6- Lami Çiçek
7-Sultan Bayındır
8-Emre Yücel
9-Selman Tutumlu
10-Yurdanur Mutlu
11-Mehmet Karaaslan
12-Umut Baran