ANASAYFA arrow right Güncel

H.K.G. davasında babaya 20, anneye 16 yıl 8 ay, istismarcıya 30 yıl ceza

H.K.G. davasında babaya 20, anneye 16 yıl 8 ay, istismarcıya 30 yıl ceza
YAYINLAMA: 24 Ekim 2023 / 14.26
GÜNCELLEME: 24 Ekim 2023 / 14.26
İstanbul’da H.K.G.’nin 6 yaşında “evlendirilmesiyle” ilgili görülen davada baba Yusuf Ziya Gümüşel’e 20, evlendirildiği Kadir İstekli’ye 30, anne Fatıma Gümüşel’e ise 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi. İstismar skandalını aklamaya çalışanlara karşın çıkan karar, kadınlar için umut oldu.

Hiranur Vakfı’nın kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G’nin 6 yaşındayken 29 yaşındaki tarikat üyesi Kadir İstekli ile “evlendirilmesi” ve cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin davanın 7. duruşması dün Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in ve Fatma Gümüşel’in 6 yaşındaki kızları H.K.G.’yi 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikâhla evlendirilmelerine ilişkin davada karar çıktı.

Karara göre baba Yusuf Ziya Gümüşel 20 yıl, Kadir İstekli ise 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, 16 yıl 8 ay hapis cezası verdiği anne Fatma Gümüşel’in tutuklanması için de yakalama kararı çıkardı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *