Hasan Kalyoncu Üniversitesi, yükseköğretimde uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda önemli bir başarıya imza atarak Avrupa Eğitim Federasyonu’na (Federation for European Education-FEDE) kabul edilen Türkiye’deki ilk yükseköğretim kurumu oldu.
Avrupa merkezli saygın bir akademik ağ olan FEDE üyeliği sayesinde HKÜ; Avrupa başta olmak üzere farklı coğrafyalardan yükseköğretim kurumlarıyla daha güçlü iş birlikleri kurmayı, ortak akademik projeler yürütmeyi ve uluslararası girişimlerde aktif rol almayı hedefliyor.
“Üniversitemizin Küresel Görünürlüğünü Daha da Artırmayı Hedefliyoruz”
FEDE üyeliğinin üniversite açısından stratejik bir adım olduğunu belirten HKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan, “Avrupa Eğitim Federasyonu’na kabul edilen Türkiye’deki ilk yükseköğretim kurumu olmak, üniversitemizin uluslararasılaşma vizyonunun güçlü bir göstergesidir. Bununla birlikte, Coursera ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği sayesinde öğrencilerimizin küresel ölçekte tanınan programlara erişimini genişleterek eğitimde dijital dönüşüm sürecimizi daha da güçlendiriyoruz. Uluslararası açılımımızı somut adımlarla desteklemeye devam ediyoruz. Bu kapsamda, 25 öğrencimize Berlin, Londra, Dublin ve Barcelona olmak üzere dört farklı şehirde mesleki staj imkânı sunulacak olup, ilgili anlaşmalar tamamlanmıştır. Ayrıca Özbekistan ve Kazakistan’da açılması planlanan temsilciliklerimizle üniversitemizin uluslararası akademik ve kurumsal etki alanını daha da genişletmeyi hedefliyoruz. FEDE üyeliğiyle birlikte öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz için yeni iş birlikleri ve akademik fırsatlar oluşturarak üniversitemizin küresel görünürlüğünü artırmaya devam edeceğiz” dedi.
Eğitimde kalite güvencesi, yenilikçi öğretim yöntemleri ve uluslararası akademik etkileşimi merkeze alan HKÜ; FEDE çatısı altında yürütülecek çalışmaların yanı sıra, uluslararasılaşma ve dijital dönüşüm hedefleri doğrultusunda Coursera ile daha önce gerçekleştirdiği iş birliğiyle öğrencilerine küresel ölçekte tanınan sertifika ve mikro yeterlilik programlarına erişim imkânı sunuyor.
YAYINLAMA: 12 Ocak 2026 / 20.10
GÜNCELLEME: 12 Ocak 2026 / 20.10
İlginizi Çekebilir
Küresel iklim krizi doğamızı ve tüm canlıları olumsuz etkiliyor
#Güncel / 11 Ocak 2026
Basın çalışanları sigorta indirimlerinden yararlanacak
#Güncel / 11 Ocak 2026
Antep’ten iki firma Ticaret Bakanlığının Taklit tağşiş listesine girdi: Orhan Kardeşler, Ümmetoğlu Gıda
#Güncel / 09 Ocak 2026
2025’te en az 2 bin 105 işçi çalışırken öldü
#Güncel / 09 Ocak 2026
Çiftçiye yönelik hacizler durdurulsun
#Güncel / 09 Ocak 2026
Emeklilere ikinci sadaka 3 bin 119 lira
#Güncel / 09 Ocak 2026
Yorumlar
Yorumlar
Kendi koyacağınız özel bir adla yorum yapmak için giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
