ANASAYFA arrow right Güncel

“Hükümet (bakanlıklar) bürokrasisine külliye bürokrasisi de eklendi”

“Hükümet (bakanlıklar) bürokrasisine külliye bürokrasisi de eklendi”
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2024 / 13.44
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2024 / 13.44

AKP'li Tayyar torpil eleştirilerine neden olan öğretmen atamalarının yine mülakatla yapılmasına tepkili: "Bürokratik oligarşiyi yıkmak üzere yola çıkan AKP, başlangıçta mesafe aldı ama son yıllarında teslim oldu. Bu kez çift başlı tehditle karşı karşıya."

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda (MKYK) kendine yer bulamayan Şamil Tayyar'dan, partisine yönelik eleştiriler gelmeye devam ediyor. Ara sıra sosyal medya hesabından AKP'ye yönelik uyarı ve eleştirilerde bulunan Tayyar, bu sefer de öğretmen atamalarında torpil eleştirilerine neden olan mülakata yönelik tepkisini dile getirdi.

AKP’li Şamil Tayyar, AKP’nin bürokratik oligarşiye teslim olduğunu belirtti. “Bu kez çift başlı tehdit” olduğunu ifade eden Tayyar, “Hükümet (bakanlıklar) bürokrasisine külliye bürokrasisi de eklendi” dedi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Tayyar, “Bürokratik yapı güçlendikçe sivil siyaset irtifa kaybediyor, değişim talebi statükoya çarpıp dönüyor. Bu kısır döngü ya kırılmalı ya kırılmalı” çıkışında bulundu.

Tayyar'ın paylaşımı şu şekilde:

"Turgut Özal’ın Başbakan olduğu yıllardı. 40 gazeteciyi Antalya’da ağırlamış, her konuda samimi sohbet yapmıştı. Davetliler arasındaydım. Sohbetin bir bölümünde şöyle dert yandı: ‘Bürokrasinin azaltılması için talimat verdim, hiç sonuç alamadım. Çünkü talimat verdiklerim de bürokrattı.’

Hatıramı canlandıran, öğretmen atamasında mülakatın devam kararıydı. Cumhurbaşkanımız mülakatın kaldırılacağını açıklıyor ama direniyorlar, söz hükümsüz kalıyor.

Üzülerek ifade edeyim, bürokratik oligarşiyi yıkmak üzere yola çıkan AK Parti, başlangıçta mesafe aldı ama son yıllarında teslim oldu. Bu kez çift başlı tehditle karşı karşıya.

Hükümet (bakanlıklar) bürokrasisine külliye bürokrasisi de eklendi. Bürokratik yapı güçlendikçe sivil siyaset irtifa kaybediyor, değişim talebi statükoya çarpıp dönüyor. Bu kısır döngü ya kırılmalı ya kırılmalı."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçimden önce mülakatın kaldırılacağının vaat edilmesine rağmen bir adım atılmadı.

Erdoğan, 14 ve 28 Mayıs 2023 genel seçimler öncesindeki 'kamuda işe alımlarla ilgili mülakatın kaldırılacağını' vaat etmişti. Erdoğan, bu konuyla ilgili paylaşım da yapmış ve “Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız” ifadelerini kullanmıştı. 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *