ANASAYFA arrow right Güncel

Hurma satışları düştü

Hurma satışları düştü
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 01.54
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 01.54
Ramazanda hurma satışlarının düştüğünü söyleyen esnaf, hurmanın her derde deva olduğunu belirtti.
Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan hurma satışlarının düştüğünü söyleyen esnaf, hurmanın her derde deva olduğunu belirtti.
Ramazan'ın gelmesiyle birlikte tezgahlarda yerini alan ve sofraları süsleyen hurmalar alıcısını bekliyor. Tüm hastalıklara iyi gelen ve enerji deposu olan hurmanın bu yıl fazla rağbet görmediğini dile getiren esnaf Aydın Şenkaya, "Ramazan sofralarını süsleyen ve Ramazan’da vazgeçilmez yiyecek olan hurma bu yıl pek fazla satılmadı. Satışların olmamasının en çok sebebi havaların aşırı sıcak olmasıdır. Sıcaklardan dolayı sokağa bile çıkamayan insanlar bir zamanlar sofralarından eksik etmedikleri hurmaları şu anda hatırlamıyorlar" dedi.
Hurmanın kilosunun bu yıl 25 ile 30 TL arasında alıcı bulduğunu, geçen yıla oranla 5 TL zamlı olarak satıldığını belirten Şenkaya, "İçerisinde beslediği vitaminlerle enerji deposu olan hurma, tüm hastalıklara şifadır. Bu yüzden vatandaşlarımızın normal günde olduğu gibi özellikle de Ramazan ayında hurma tüketmelerini öneriyoruz" şeklinde konuştu.İHA



Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *