Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep’in Eylül ayında 879 milyon 255 bin dolarlık ihracatla iller bazında 6. sırada yer aldığını söyledi.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan ihracat rakamlarını değerlendiren Adnan Ünverdi, Gaziantep’ten ilk 9 aylık dönemde ise 7 milyar 470 milyon 367 bin dolarlık ihracata ulaşıldığını kaydetti. Ünverdi, “Sanayicilerimize, ihracatçılarımıza ve çalışanlarımıza tüm zorluklara rağmen vermiş oldukları mücadeleden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Deprem bölgesinde yıkım sonrası türlü sorunlarla başa çıkılmaya çalışıldığını aktaran Ünverdi, Gaziantep’in daha fazla ihracat yapabilecek potansiyele sahip olduğunu belirterek, yürütülecek çalışmalar ve desteklerle ihracatın artacağını dile getirdi.
Mersin Limanı’ndaki yoğunluğun çözümü konusunda tüm girişimlere rağmen bir rahatlama olmadığını belirten Ünverdi, bunun dış ticaret ve dolayısıyla ihracata olumsuz yansımalarının olduğunu ifade ederek, ihracattaki aksamaların önüne geçilmesi için liman konusuna ivedi olarak çözüm beklediklerinin altını çizdi.
Bölgeye yönelik teşvik ve desteklerin devam etmesi gerektiğine vurgu yapan Ünverdi, “Deprem bölgesine verilen destek ve kolaylaştırıcı adımlardan sanayi ve ihracat merkezi olan Gaziantep’in tamamının faydalandırılması gerektiğini çok defa dile getirdik. Gaziantep bölgenin üretim, ihracat ve buna bağlı olarak istihdam merkezidir. Sürdürülebilirlik için destekler şehrimizin tamamı için geçerli olmalı ve devam etmelidir. Bununla birlikte finansmana ulaşım ve maliyetlerin yüksek oluşu da en büyük sorunlarımız arasında yer alıyor. İhracatımız için bu konuya da çözüm bulunmak zorunda” ifadelerini kullandı.
YAYINLAMA: 04 Ekim 2023 / 23.11
GÜNCELLEME: 04 Ekim 2023 / 23.11
Mersin Limanı’ndaki yoğunluğun çözümü konusunda tüm girişimlere rağmen bir rahatlama olmadı
İlginizi Çekebilir
Ramazan Bayramı 19 Mart, Kurban Bayramı 19 Mayıs’ta
#Güncel / 01 Ocak 2026
2025 yılı çiftçiler ve tarım açısından kapkara bir yıl oldu
#Güncel / 31 Aralık 2025
350 hekim de atansa randevu krizi çözülemiyor
#Güncel / 31 Aralık 2025
Araçlar mahsur kaldı, vatandaş saatlerce ulaşım bekledi
#Güncel / 31 Aralık 2025
Pasaport, ehliyet ve telefon kayıt ücreti zamlandı
#Güncel / 31 Aralık 2025
Alevilik eşit yurttaşlık olarak anayasal güvenceye alınmalı
#Güncel / 31 Aralık 2025
Yorumlar
Yorumlar
Kendi koyacağınız özel bir adla yorum yapmak için giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
