ANASAYFA arrow right Güncel

İki ülke arasındaki dostluk ve iş birliği açısından önemli bir dönüm noktası

İki ülke arasındaki dostluk ve iş birliği açısından önemli bir dönüm noktası
YAYINLAMA: 15 Mayıs 2024 / 18.59
GÜNCELLEME: 15 Mayıs 2024 / 18.59

Letonya Büyükelçisi H.E. Pēteris Vaivars, Gaziantep Fahri Konsolosluğu’nun Letonya ve Türkiye arasında büyüyen bağların bir kanıtı olduğunu kaydetti. Gaziantep'in ekonomik canlılığına ve Orta Doğu'ya açılan bir kapı olduğunu işaret eden Vaivars, "Bu önemli olay, iki ulusumuz arasındaki dostluk ve iş birliği açısından önemli bir dönüm noktasına işaret ediyor. Lezzetli mutfağı, canlı kültürü, gelişen ekonomisi ve ticaretiyle ünlü bu tarihi şehirde bir araya geldiğimizde, bu yeni Fahri Konsolosluğun stratejik öneminin farkına varıyoruz." şeklinde konuştu.

Letonya'nın Gaziantep Fahri Konsolosluğunun açılışı nedeniyle resepsiyon düzenlendi. Resepsiyonda Letonya Ankara Büyükelçisi Peteris Vaivars tarafından fahri konsolosluk beratı Soner Bacaksız’a verildi.

Geçen yıl Letonya’dan ülkemize gelen ziyaretçi sayısı 117 bine ulaştı

Geçtiğimiz yıl ülkemize Letonya’dan gelen ziyaretçi sayısı 117 bin kişiye ulaşarak yeni bir rekor kırıldığını ifade eden TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, ‘’Bunun katlanarak çoğalacağından eminiz. Gaziantep ve çevresinin tarihsel, arkeolojik, kültürel ve özellikle gastronomic önemi ve değeri Letonya vatandaşları tarafından hızla keşfedilecek’’ açıklamasını yaptı.

Gaziantep, kültür ve gastronominin merkezi

Bağlıkaya, ‘’Türkiye’nin en önemli kültür ve gastronomi turizm merkezi olan Gaziantep’te Letonya Fahri Konsolosluğu’nun açıklaması kadar bu görevin çok değerli bir turizmciye tevdi edilmesi kararı nedeniyle Büyükelçinin şahsında Letonya Dışişleri yetkililerini kutluyorum’’ açıklamasını yaptı.

Letonya Fahri Konsolosluğu’na atanan Soner Bacaksız’I tebrik eden Bağlıkaya, ‘’Geçmiş dönemde TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeliği’nin ardından birliğimizde Başkan Danışmanı olarak son derece değerli hizmetler veren Soner Bacaksız’a sadece turizm alanındaki çalışmalarıyla değil, genel olarak hayata bakışı ve duruşu ile örnek alınabilecek, saygınlık uyandıran çok güzel bir isim. Letonya’nın Gaziantep Fahri Konsolosluğu görevini de layıkıyla yerine getireceğine yürekten inanıyorum’’ dedi. 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *