ANASAYFA arrow right Güncel

İletişim çağında doğru iletişim önemli

İletişim çağında doğru iletişim önemli
YAYINLAMA: 09 Mayıs 2024 / 15.36
GÜNCELLEME: 09 Mayıs 2024 / 15.36

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İletişim Fakültesi, İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü (İKSAD) ortaklığında ve Ukrayna Lesya Ukrainka Volyn National Üniversitesi, Slovakya Ss. Cyril and Methodius in Trnava Üniversitesi katkılarıyla düzenlenen 'Uluslararası İletişim, Bilgi ve Toplum Sempozyumun açılışı gerçekleştirilen törenle yapıldı.

Teması 'İletişimde Güncel Dinamikler' olan sempozyumun açılış konuşmasını yapan GAÜN İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Devrim Özkan, “Bu sempozyumu öğrenciler ve akademisyenlerle beraber dinamik bir etkileşim içinde gerçekleştirmek için buradayız. Bu değerli etkinlikte bizimle bulundukları için davetli konuşmacılarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

GAÜN ve İKSAD olarak beraber birçok organizasyon düzenlediklerini ifade eden İKSAD Enstitüsü Başkanı Dr. Mustafa Latif Emek, iletişim çağında doğru iletişimin önemine değindi. Dr. Emek, Dijital çağ, iletişim süreçlerini ve toplumlar arası etkileşimi derinden değiştirdi. Artık sadece bilgiye ulaşmak değil, aynı zamanda bu bilgiyi etkili bir şekilde iletmek ve paylaşmak da büyük önem taşıyor. Böyle bir sempozyuma önderlik yaptıkları için Gaziantep Üniversitesine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. himmet Hülürü, sunumunu gerçekleştirdi.

Yüz yüze ve çevrimiçi olmak üzere karma sunum biçiminde gerçekleştirilen olan sempozyumda; Türkçe, İngilizce ve Ukrayna dillerinden 35 yüz yüze 127 çevrimiçi oturum gerçekleştiriliyor. Türkiye, Ukrayna, Romanya Nijerya, Slovakya, Tanzanya, Endonezya, Nijer, Pakistan, İran, İngiltere, Portekiz gibi ülkelerden yaklaşık 217 katılımcının yer aldığı sempozyumun ikinci gününde ise öğrenciler için Yapay Zeka Atölyesi yer alacak. Atölye etkinliğinde Fatih Kadir Akın ve Ahmet Oğuz Koca yapay zeka uygulamaları hakkında bilgi vererek, öğrencilerin sorularını cevaplayacak.

GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen iletişim, medya, teknoloji ve toplum arasındaki etkileşimi inceleyen geniş bir yelpazedeki konuları kapsayan sempozyumda, GAÜN İletişim Fakültesi tarafından hazırlanan Genç İletişimciler Fotoğraf Sergisi de yer alıyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *