ANASAYFA arrow right Güncel

İmarsız bölgelerde kaçak yapılaşma devam ediyor

İmarsız bölgelerde kaçak yapılaşma devam ediyor
YAYINLAMA: 26 Kasım 2023 / 19.46
GÜNCELLEME: 26 Kasım 2023 / 20.10

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinden en fazla zarar gören 11 il arasında yer alan Gaziantep’te artçı depremlerin devam etmesine rağmen kaçak yapılaşma tüm hızıyla sürüyor

 

 

6 Şubat tarihinde meydana gelen 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki Kahramanmaraş depremleri Gaziantep’in içerisinde bulunduğu 11 ilde büyük yıkımlara neden olmuştu. 14 binden fazla ağır hasarlı, 6 bin orta hasarlı yapının bulunduğu ve 3 milyon kişinin yaşadığı Gaziantep’te imarsız bölgelerde kaçak yapılaşmaya engel olunmuyor.

Mahalle sakinleri tedirgin

Kentin imarsız bölgelerinde kaçak yapılaşmanın önüne geçilemiyor. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde 2 katlı binanın üzerine 2 kat, 1 katlı binanın üzerine 2 kat çıkıldığı görülüyor. Ortaya çıkan görüntüler, kaçak yapılara yönelik denetimlerin yeteri kadar yapılmadığını bir kez daha gözler önüne sererken, mahalle sakinleri de tedirgin bir bekleyiş içerisinde.

Depremden hiç ders almamışız

Sosyal medya üzerinden bir kullanıcının paylaştığı resim Kahramanmaraş depremlerinden hiç ders almadığımızı bir kez daha kanıtladı. Sosyal medyaya yansıyan görüntüye göre, Gaziantep 60. Yıl Mahallesi 35 nolu sokak no:18 adresindeki binanın depremde hasar gördüğü iddia edildi. Buna rağmen hasarlı olan yapının üzerine mülk sahipleri tarafından 3 kat daha çıkıldı.

Kaçak yapı stoku artıyor

Özellikle kenar semtlerde insanlar, asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinden hasar alan binaların üzerine denetimsiz, projesiz ve statik projesi olmayan binalar yapmayı sürdürüyor. Bu şekilde kaçak yapılaşmanın en yoğun olduğu illerden biri olarak gösterilen kentimizdeki yapı stokunun oranı da gün geçtikçe artıyor. Bu tür yapıların önümüzdeki süreçte çok büyük sorunlar çıkarıp tehlike yaratacağının altı çizildi.

Artçı depremler sürüyor

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinin üzerinden 9 ay geçmesine rağmen bölgede artçı depremler yaşanmaya devam ediyor. Geçen hafta Malatya'nın Battalgazi ilçesi merkezinde saat 17.46'da 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Meydana gelen deprem Gaziantep’te de şiddetli şekilde hissedildi. Deprem anında insanlar sokaklara akın etti. Uzmanlar ise artçı depremlerin uzun süre devam edeceğini söylemesine karşın şehrimizde kaçak yapılaşmanın artması endişe ve korkuya neden oluyor. İmarsız bölgelerde oturan insanlar olası bir artçı depremde kaçak yapıların yıkılma tehlikesi bulunduğunu dolayısıyla istenmeyen sonuçların ortaya çıkabileceği uyarısında bulundular.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *