ANASAYFA arrow right Güncel

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI MESLEKİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI MESLEKİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.11
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.11
İMO Gaziantep Şube Başkanı Melih Meriç, inşaat sektöründe çalışanların kalifiye olması gerektiğinin önemine işaret etti
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2012 yılı başından itibaren uygulamaya konan “Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları İle Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelik” gereğince inşaatlarda çalışan çırak, kalfa ve ustalara yeterlilik belgesi alma zorunluluğu getirilmiş olup yaptıkları işe uygun yetki belgeleri yok ise inşaatlarda çalıştırılamayacakları belirtildi. Belgenin alınmasına yönelik düzenlenecek kurslarla ilgili olarak, İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi , Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü” imzalandı.
İMO Gaziantep Şube Başkanı Melih Meriç, Türkiye’de en büyük istihdam kapılarından olan inşaat sektöründe çalışanların kalifiye olması gerektiğinin önemine işaret etti. Kalifiye olmanın yolunun da mesleki eğitimden geçtiğini ifade eden yapan Meriç, “Türkiye’de inşaat sektöründe her yıl birçok insan hayatını kaybediyor ve bu kayıpların çoğu eğitim eksikliğinden kaynaklanıyor. Biz İMO Gaziantep Şubesi olarak kendi üyelerimize sürekli, meslek içi eğitim anlamında seminer ve kurslar veriyoruz. Ama inşaatın kalitesinin artması ve daha fazla can kayıplarının olmaması için, bu eğitimlerin yanı sıra, sektörde çalışan usta, kalfa ve çırakların da benzer eğitime tabi tutulmaları gerekiyor. Bu anlamda sektör çalışanlarının düzenlenecek bu eğitimlerden geçmelerini önemsiyoruz” dedi.
Verilecek eğitimlerin çalışanların pratik bilgilerini, teorik bilgilerle destekleyeceğini ve sektörde bir dil birliği oluşturacağına inandığını belirten MERİÇ, bu süreçte en önemli görevlerinin çalışanların gerçek anlamda eğitim almalarını sağlamak olduğunu belirtti.
Melih MERİÇ, “Bu iş birliğiyle, Gaziantep’ de inşaat çalışanlarına yönelik ‘mesleki geliştirme ve uyum kursu’ verilmesi için bir adımda biz atıyoruz. İmzaladığımız bu protokolle ustalar düzenlenecek kurslara katılıp 32-40 saat arasında değişen bir eğitime tabi tutulacak ve eğitimin sonunda başarılı olanlar Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika almaya hak kazanacaklar” diye konuştu.
MERİÇ, bu işbirliğinin Türkiye gibi deprem kuşağında yer alan ve yaşanan depremlerde ciddi can ve mal kayıpları yaşayan bir ülkede daha sağlıklı yapılar inşa edilmesi konusunda yarar sağlayacağını kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *