''Türk İşaret Dili Sözlüğü'', tarafların da görüşü alınarak yayınlanmak üzere hem MEB'in hem de Türk Dil Kurumu'nun (TDK) internet sitesinde yayımlandı.
Çeşitli derecelerde işitme engeli olan bireylerin kendi aralarında ve toplumla olan ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla konuşma dilinden farklı, belli bir sistem içinde el ve vücut hareketleri ile mimiklerin de kullanıldığı görsel bir dil olan işaret dili, sözel dille birlikte de kullanılabiliyor.
Türk İşaret Dili'nin eğitim ve öğretimi ile ilgili usul ve esaslar doğrultusunda bu alandaki yetersizliği gidermek amacıyla Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü bu alanda deneyimli eğitimcilerden bir komisyon kurarak Mayıs 2012 tarihinde çalışma başlattı. Çalışma sonucunda, içerisinde 1870 işaret bulunan ve Türkiye'nin ilk resmi Türk İşaret Dili Sözlüğü hazırlandı.
Sözlük; kavramın işaretini, açıklamasını, kavramın resmini ve el şekillerini beraber ifade edecek biçimde hazırlandığından, işitenler ve işitme engellilerin kolayca öğrenmelerini sağlayacak.
Türk Dil Kurumu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın da katkısıyla hazırlanan Türk İşaret Dili Sözlüğü, aynı zamanda işitme engelliler arasında bir dil birlikteliğinin sağlaması açısından da önem taşıyor.