ANASAYFA arrow right Güncel

IŞİD karşıtı programlar sunuyordu

IŞİD karşıtı programlar sunuyordu
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.41
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.41
Sokakta kurşunlanan Suriyeli gazeteci toprağa verildi
Sokakta kurşunlanan Suriyeli gazeteci toprağa verildi
Antep’te sokak ortasında saldırıya uğrayan Suriyeli gazeteci Muhammed Zahir el Şerkat'ın tedavi gördüğü hastanede öldü. Şerkat ile birlikte Türkiye’de öldürülen Suriyeli gazeteci sayısı dört oldu. Dört saldırıyı da IŞİD üstlendi.
Antep’te sokak ortasında saldırıya uğrayan Suriyeli gazeteci Muhammed Zahir el Şerkat'ın tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Halep Today’ın muhabiri olan Şerkat, Pazar günü Antep’te sokakta yürürken kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısına uğramıştı. Başından ve elinden yaralanan gazeteci yoğun bakımda tedavi görüyordu.
BBC Türkçe’nin haberine göre arkadaşları Şerkat’ın IŞİD’den ölüm tehditleri aldığını belirtti. Habere göre IŞİD de Aamaq Haber Ajansı’nda gazetecinin "IŞİD karşıtı programlar sunduğunu" belirterek saldırıyı üstlendi.

CPJ: Yetkililer Türkiye'yi gazeteciler için güvenli hale getirmeli
Gazetecinin ölümü üzerine açıklama yapan Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) Avrupa ve Merkez Asya Program Kordinatörü Nina Ognianova “Türkiyeli yetkililer acilen gazetecilerin Türkiye sokaklarında öldürülmesinin kabul edilemez olduğunu ve cezasız kalmayacağını göstermeliler. Güvenlik yetkililerinin Şerkat’ın katillerini bulup adalete teslim etmeye ve ülkeyi gazeteciler iin çalışılmaıs güvenli bir bölge yapmaya çağırıyoruz” dedi.
36 yaşındaki Şerkat, 10 ay önce Antep’e yerleşmişti. DHA’nın haberine göre savaş başladığında ÖSO’ya katılan Şerkat, Türkiye’ye geldiğinden beri IŞİD’e muhalif yayın yapan Şerkat Halep Today TV'de muhabirlik yapmaya başlamıştı.
Şerkat ile birlikte Türkiye’de öldürülen Suriyeli gazeteci sayısı dört oldu. Dört saldırıyı da IŞİD üstlendi.
Türkiye’deki Suriyeli gazeteciler
Suriye’deki içsavaşın başlamasından beri Suriyeli muhalif pek çok gazetecinin Türkiye’den haberciliğe devam ediyor.
Buna rağmen, Türkiye de Suriyeli gazeteler açısından tehlikeli bölgelerden biri.
Üç gazeteci öldürülmüştü
30 Ekim 2015’te iki Suriyeli gazeteci, İbrahim Abdulkadir ile Firaz El Hamadi, Urfa’da, beraber yaşadıkları evde öldürülmüştü.
27 Aralık’ta da gazeteci Naci El Jerf, Antep’te sokak ortasında kimliği belirsiz kişilerce tabancayla başından vurularak öldürülmüştü. Jerf IŞİD ile ilgili yaptığı belgeselle tanınıyordu.
Üç gazetecinin cinayetini de IŞİD üstlenmişti.
Gazeteciler Erdoğan ile görüştü
Suriyeli gazeteciler 22 Ocak’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile biraraya gelmişti. Toplantıda, Türkiye’de yaşayan Suriyeli gazetecilerin sorunları ele alınmıştı.
Cenazesi defnedildi
Gaziantep’te uğradığı silahlı saldırıda ensesinden vurulan ve kaldırıldığı hastanede ölen Suriyeli gazeteci, dualarla defnedildi.
Gaziantep'te sokak ortasında uğradığı silahlı saldırı sonucu ensesinden vurulan ve 25 Aralık Devlet Hastanesinde hayatını kaybeden Suriyeli gazeteci Mohammad Zeher Alsherkat'in cenazesi yapılan otopsinin ardından Gaziantep'in Nizip ilçesinde yaşayan yakınlarına teslim edildi. Gazeteci Alsherkat'ın Suriye bayrağına sarılı tabutu, tekbirler eşliğinde Hz. Ali Cami'ye getirildi. Cenaze, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı ile Nizip Belediyesi Asri Mezarlığı'na defnedildi. Cenazeye katılan çok sayıda Suriyeli, "Esed senden intikamımız alacağız’’ şeklinde sloganlar atarak, dualar etti.
Suriyeli din görevlisi tarafından cenaze namazı kılınan gazetecinin cenazesi geçtiğimiz aylarda rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybeden babasının yanına defnedildi.bianet-İHA

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *