ANASAYFA arrow right Güncel

“IŞİD’e karşı tutum değişecek mi?”

“IŞİD’e karşı tutum değişecek mi?”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.09
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.09
IŞİD tarafından Musul’de rehin alınan Türk vatandaşlarının serbest bırakılmasının yankıları sürerken “IŞİD’e karşı tutum değişecek mi?” soruları da dile getiriliyor.
IŞİD tarafından Musul’de rehin alınan Türk vatandaşlarının serbest bırakılmasının yankıları sürerken “IŞİD’e karşı tutum değişecek mi?” soruları da dile getiriliyor.
Amerika’nın Sesi (VOA), “Türkiye, Musul Başkonsolosluğu’nun ele geçirilmesiyle IŞİD militanları tarafından rehin alınan vatandaşlarını Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) girişimiyle 101 gün sonra geri getirdi” sözleriyle girdiği geniş haberinde yaşanan sevinç, hükümetten gelen açıklamalar ve MİT’e övgüler gibi konulara ver veriyor ve sürecin nasıl işlediğini anlatıyor.
VOA Türkiye’de muhalefetten de peş peşe rehine krizi çözüldüğü için olumlu açıklamalar gelirken MHP lideri Devlet Bahçeli gibi siyasetçilerin de IŞİD ile yürütülen pazarlıktaki unsurlar hakkında TBMM’ye bilgi verilmesini talep ettiğini de belirttikten sonra “Şimdi artık Türkiye’nin, insan katliamları gerçekleştiren IŞİD’e karşı mücadelede nasıl bir rol üstleneceği gündemde. Bu noktada IŞİD’e karşı mevcut uluslararası koalisyonda Türkiye’nin 49 rehine gölgesinde vadettiği insani yardım çerçevesinde de mi hareket edeceği yoksa daha aktif bir rol alıp almayacağı merak konusu” diyor. ANKA

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *