ANASAYFA arrow right Güncel

İslam dünyası vicdani bir test ile karşı karşıyadır

İslam dünyası vicdani bir test ile karşı karşıyadır
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.09
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.09
Turunç, IŞİD’in yaptığı katliamlar karşısında islam aleminin ses çıkarması gerektiğini vurguladı
Turunç, IŞİD’in yaptığı katliamlar karşısında islam aleminin ses çıkarması gerektiğini vurguladı
IŞİD’in Suriye ve Irak’ta Kürt, Türk, Ezidi ve Hiristiyanlara karşı yaptığı katliamlar protesto edildi.Pirsultan Abdal Kültür Derneği öncülüğünde Yeşilsu Parkı’nda yapılan basın açıklamasına bir çok siyasi parti temsilicisi ve demokratik kitle örgütü katıldı. Pirsultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Yusuf Turunç, IŞİD’in Suriye ardından Musul’u ele geçirerek bir çok katliam yaptığını ifade etti.

Turunç, Kafa kesen, ciğer yiyen, hilafet ilan eden İslam Devleti çetelerinin Rojavada, Kobanide Kürtlere, Türkmenlere, Asurilere, Keldanilere ve Ezidiler’e karşı yürütütüğü soykırım bir insanlık trajedisine dönüşmüş durumda. İslam Devleti çetelirinin Şengal’de ‘Ya müslüman olacaksınız ya katledileceksiniz’ şeklindeti haydutlukları karşısında dağlara sığınan binlerce Ezidi açlıktan ve sussuzluktan ölüyor ve tüm islam alemi buna seyirci kalıyor” dedi.

Turunç, “Ele geçirilen Ezidi kadınlar ya tecavüze uğruyor ya cariye olarak kullanılmak üzere köle pazarlarında satılıyor. Bu vahşet karşısında islam aleminden bir ses çıkmıyor. İslam Devleti zulmünden kaçıp Türkiye’ye sığınmak istiyen Kürtlere, Türklere, Ezidilere pasaport soruluyor, pasaportu olmayanlar ölüme terk ediliyor. El-Nusra, El Kaide, İslam Devleti çetelerini İstanbul’da, Hatay’da, Antep’te ve Maraş’ta örgütlenecek kadar himaye eden, onlara her türlü silah, cephane desteği veren Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu’dır”diye konuştu.

Turunç, “Hiç kimse, bu soykırımı daha fazla seyredemez. Kadınların tecavüze uğramasını, köle gibi satılmasına gözünü kapayamaz.Şengal Dağı’ndaki zulüm karşısında ‘bana ne’ diyemez. Bilinmelidir ki, Şengal’deki katliam başta islam dünyası olmak üzere tüm dünyanın sırtında bir kamburdur, utançtır. Bugün islam dünyası bir ahlak, vicdan testi ile karşı karşıyadır. Ya sadece ‘kendine müslüman olduklarını’ gösterecekler ya da vicdanlarını harekete geçirip, IŞİD’in soykırımlarına karşı ses çıkaracaklar” diye açıklama yaptı. Cihan Ölmez

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *