ANASAYFA arrow right Güncel

İtfaiyenin hizmet noktası sayısı 14’e çıkarılacak

İtfaiyenin hizmet noktası sayısı 14’e çıkarılacak
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.22
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.22
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, kendini gelişen teknoloji şartlarına uydurarak Avrupa standartlarına uygun hizmet veriyor.
Bir yıllık faaliyetlerini hakkında bilgiler veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ömer Yalım, “Modern hizmet binamız, 222 personel, 29 teknolojinin son olanaklarına sahip araç ve gereçlerle bayram, tatil gözetmeksizin 365 gün 24 saat teyakkuz halindeyiz. Vatandaşımızın kötü günlerinde bir telefonla yanlarında olan bir teşkilatız” dedi.
İtfaiye Daire Başkan Vekili Yalım, “2012 yılında, 3 bin 13 yangın olayı ve 305 arama-kurtarma olayına müdahale etik, 663 vatandaşı da yaralı olarak kurtardık. 641ev, 138 işyeri, 73 fabrika, 24 resmi daire, 39 baca kalorifer, 273 araç, 19 trafo ve bin 806 arazi-harman yangınına giden ekiplerimiz, 188 trafik kazası, 27 intihar girişimi, 3 soba (karbon monoksit) zehirlenmesi, 72 mahsur kalma, 10 kuyuya düşme ve 5 çökme olayına müdahale etti. Bu durumda 2012 yılında; yangın olayında yüzde 12 artış, arama-kurtarma olayında yüzde 13 azalış görülmekte. Yangın olaylarındaki artış, yağışların fazla olması sonucunda aşırı büyüyen otların çeşitli sebeplerle tutuşmasından meydana gelen yangınlardan kaynaklandı. Arama-kurtarma olaylarında azalmanın sebebi ise soba (karbon monoksit) zehirlenmeleri olaylarında yaşanan ciddi düşüş oldu. Geçen yıl vatandaşlarımıza dağıttığımız uyarı cihazları bu oranın düşmesinde etkili oldu” diye konuştu.
Son yıllarda insanların kabusu durumuna gelen ve birçok vatandaşın can verdiği soba (karbon monoksit) zehirlenmelerinin önüne geçmek için İtfaiye Eğitim ve Denetim Şube Müdürlüğü’nün büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Yalım, şöyle devam etti:
“Evimizdeki sessiz katile dikkat!’ konulu seminerlerle birçok vatandaşı bilgilendirdik. Çalışma kapsamında soba kullanan evlere, esnafımıza, fabrikalardaki çalışanlara, öğrencilerimize, belediyelerimizin meslek edindirme kurslarındaki vatandaşlarımıza birebir ulaşılarak eğitici broşür dağıttık. Bilgilendirici eğitimler düzenleyerek vatandaşlarımızı doğru uygulamalar ve alınması gereken tedbirler noktasında bilgilendirdik. Ayrıca bez afişler, billboard reklamları, televizyon ve radyo programları ile tüm vatandaşlarımıza ulaşılmaya çalıştık. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Asım Güzelbey’in talimatıyla 2 bin adet karbon monoksit uyarı ve algıla cihazı alarak Büyükşehir Yardım Gönülleri Derneği işbirliği içerisinde dar gelirli vatandaşlarımıza dağıtımı yaptık.”
Amaçlarının canlı ayırt etmeden tüm vatandaşlara kaliteli ve hızlı bir hizmet sunmak olduğunu belirten Yalım, yeni çıkan 6360 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun yürürlüğe girmesiyle hizmet alanlarının daha da genişleyeceğini ifade etti. Ömer Yalım, “Kaliteli ve hızlı hizmeti il geneline yaymak için Nizip, İslahiye, Nurdağı, Araban, Yavuzeli ve Karkamış ilçeleri başta olmak üzere Oğuzeli’ne de birer tane itfaiye grup binası kurarak, 6 olan mevcut hizmet noktasını 14’e çıkaracağız” şeklinde konuştu.İHA




Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *