ANASAYFA arrow right Güncel

JICA’dan, yerel yönetimlere 375 milyon dolar uygun koşullu kredi desteği

JICA’dan, yerel yönetimlere 375 milyon dolar uygun koşullu kredi desteği
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.25
JICA kredisi, Türkiye’de geçici koruma altında olan Suriyeli misafirlerin yoğun olarak bulunduğu ve koruma kamplarının olduğu
JICA kredisi, Türkiye’de geçici koruma altında olan Suriyeli misafirlerin yoğun olarak bulunduğu ve koruma kamplarının olduğu Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa ve Mardin Büyükşehir Belediyeleri Su ve Kanalizasyon İdareleri ile Osmaniye, Kilis ve Adıyaman Belediyelerini kapsıyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu İller Bankası, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile gerçekleştirdiği görüşmeler neticesinde Suriyeli misafirlerin yoğun olarak bulunduğu yerel yönetimlere destek olmak amacıyla JICA’dan 45 milyar JPY (yaklaşık 375 milyon dolar) uygun koşullu kredi desteği sağladı.
JICA tarafından verilecek olan kredi belediyelerin su, atıksu ve katı atık sektörlerindeki alt yapı projelerine yönelik kullanılacak. Kredi anlaşması, 15 Mayıs 2015 tarihinde Ankara’da JICA ile İller Bankası ve Nota Teatisi Japonya Büyükelçiliği ile Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı arasında Rixos Otel’de saat 15.00’de imzalanacak.
İHA
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *