ANASAYFA arrow right Güncel

Kabağa sihirli eller değdi

Kabağa sihirli eller değdi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.49
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.49
Büdeyri Han içinde bulunan Nargile Evi İşletmecisi İmam Uzun, kabağa çeşitli şekiller veriyor.
Büdeyri Han içinde bulunan Nargile Evi İşletmecisi İmam Uzun, kabağa çeşitli şekiller veriyor.
Kabağa şekilde verme işine evde hobi olarak başladığını belirten Uzun, “Emekli olduktan sonra ticaret amaçlı ve profesyonel olarak yapmaya başladım. 25 yıldan beri yapıyorum, ama aktif olarak 3-4 yıldan beri yapıyorum” dedi.
Her kabak farklı
şekillerle yapılır
Kabağa özel bir şey yapmadığının altını çizen Uzun, “Elime aldığımda nasıl bir şey yapılması gerektiğini anlarım ve ona göre yaparım. Her kabak farklı şekillerle yapılır. Kabağı renklendiriyorsun, boncuk ve ampul takıyorsun” şeklinde konuştu.
Kafamda ne varsa
onu çiziyorum
Her kabağa aynı desenin yapılamayacağını ifade eden Uzun, “Kabağın yapımı bir veya iki gün sürüyor. Gaziantep’te yapan yok. İsteğe göre şekil verip isimde yazabiliyoruz. Kafamda ne varsa onu çiziyorum. Fiyatları 40-200 TL arasında değişiyor. Fiyatlar yaptığımız işçiliğe göre değişiyor” ifadesini kullandı.
Bir kabağı yapmak
için 7-8 ay gerekiyor
Nargile Evi İşletmecisi İmam Uzun, “Kabakları tarladan topluyoruz. Sonra 3-4 ay kuruması sürüyor ve temizlenmesi de 1-2 ay sürüyor. Bir kabağı yapmak için 7-8 ay gerekiyor. Vatandaş ilk defa gördükleri için hayret ediyor. Çünkü kabağı yemek diye biliyorlar” şeklinde açıklama yaptı. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *