ANASAYFA arrow right Güncel

Kamuda israfa ve şatafata dayalı harcamalar sürüyor

Kamuda israfa ve şatafata dayalı harcamalar sürüyor
YAYINLAMA: 09 Mayıs 2024 / 18.55
GÜNCELLEME: 09 Mayıs 2024 / 18.55

Aile hekimleri ve sağlık çalışanları, vergi de adalet eylemlerini sürdürüyor

Dr. Serap Özüpak tarafından Binevler ASM önünde yapılan açıklama Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Dr. K. Doğan Eroğulları da katıldı. Dr. Özüpak, ‘‘Öte yandan çalışanların ücretlerinden yapılan vergi kesintileriyle kamuda israfa ve şatafata dayalı harcamalar devam ediyor. Kamuda israfın son örneğini, Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere dayalı olarak, Dışişleri Bakanlık katına 5 milyon 990 bin TL’lik mobilya satın alındığı anlaşılıyor’’ ifadelerini kullandı.
Artan fiyatlar karşısında çalışanların alım gücü azalıyor
Her gün artan fiyatlar karşısında çalışanların satın alma gücünün gerilediğini kaydeden Özüpak, ‘‘Çalışanların vergi dilimleri kasıtlı olarak düşük tutularak erkenden vergi dilimine girmesi ve yüksek vergi kesinti oranları her ay azalan gelir, giderek artan gider tablosuyla karşı karşıya kalıyor. Aile Sağlığı Merkez(ASM) çalışanları ve diğer sağlık çalışanlarından her ay artarak kesilen yüksek vergi oranları kabul edilemez hale geldi’’ şeklinde konuştu.

Vergi oranının yüzde 15’e sabitlenmesini istiyoruz
Vergi kesintilerinin her ay sabit ve en fazla yüzde 15 oranında olmasını istediklerini kaydeden Özüpak, ‘‘21 Şubat tarihinde tüm ASM binalarında ve hastane önlerinde ‘Vergide adalet İstiyoruz’ eylemlerimize kayıtsız kalan hükümetin karlarını her geçen gün artıran şirketleri nasıl kayırdığını görüyoruz ve bunun karşısında sessiz kalmayacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz. Aile Hekimliği çalışanlarından her ay giderek artan oranda yüzde 35’e varan vergi kesintilerine son verilmesini, ücretlerimizden yapılan vergi kesintilerinin her ay sabit ve en fazla yüzde 15 oranında olmasını istiyoruz. Bunun için on haftadır yürüttüğümüz eylemlerimizi sonuç alana dek süresiz sürdüreceğimizi buradan bir kez daha bildiriyoruz’’ açıklamasını yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *