ANASAYFA arrow right Güncel

Kayıtlı elektronik posta sistemine ilişkin kriterler belirlendi

Kayıtlı elektronik posta sistemine ilişkin kriterler belirlendi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 00.10
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.10
BTK, kayıtlı elektronik posta sistemine ilişkin süreçleri ve teknik kriterleri detaylı olarak belirledi.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, kayıtlı elektronik posta sistemine ilişkin süreçleri ve teknik kriterleri detaylı olarak belirledi.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun, Kayıtlı Elektronik Posta Sistemi İle İlgili Süreçlere ve Teknik Kriterlere İlişkin Tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Kayıtlı elektronik posta sistemine ilişkin süreçleri ve teknik kriterleri detaylı olarak belirlemek amacıyla hazırlanan yönetmelik, Kayıtlı elektronik posta hizmet sağlayıcısının (KEPHS) işleyişine, KEPHS’in faaliyetleri için kullandığı sistem, cihaz ile fiziki güvenliğine, personeline ve hizmetlerine ilişkin teknik hususları kapsıyor. Kayıtlı elektronik posta hizmet sağlayıcısının işleyişinin bütün aşamalarında Avrupa Telekomünikasyon Standartları Enstitüsü teknik özelliklerine (ETSİ TS 102 640 standardına) uyacak. Kayıtlı elektronik posta hizmet sağlayıcısının elektronik imza, işlem sertifikası ve özetleme algoritmalarına ilişkin olarak 6 Ocak 2005 tarih ve 25692 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Elektronik İmza ile İlgili Süreçlere ve Teknik Kriterlere İlişkin Tebliğ”in 6. maddesinin (b) ve (c) bendinde yer alan şartlara uyacak.
KEPHS, kayıtlı elektronik postaya uygun hazırlanacak. KEPHS, her kayıtlı elektronik posta hesabı için en az 100 MB depolama alanı sunacak. Gönderilen ve alınan orijinal iletilerin büyüklük sınırlaması 10 MB’nin altında olamayacak. Depolama alanı dolduğunda KEPHS ilgili kayıtlı elektronik posta hesabından orijinal ileti gönderilmesini engelleyebilecek ancak ileti alınmasını engelleyemeyecek.
KEPHS, güvenlik kriterleri Etsi teknik özelliklerini, TS ISO/IEC 27001 veya ISO/IEC 27001, BS 10012 (İngiliz standartlarını), ISO/IEC 27031 (Uluslararası Standardizasyon Teşkilatı/Uluslararası Elektroteknik Komitesi) standartlarına uyacak. KEPHS, engelli kişilerin KEP sisteminden yararlanmalarını sağlamak amacıyla W3C’nin “Web erişilebilirlik girişim yönergesi” (Web Content Accessibility Guidelines)’ne uyacak.(ANKA)





Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *