ANASAYFA arrow right Güncel

Kentte, mutfakla tuvalet arasında geçen bir yaşam kültürü hakim

Kentte, mutfakla tuvalet arasında geçen bir yaşam kültürü hakim
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.09
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.09
Eğitimci Hüseyin Akkaya, Gaziantep’in eğitim sorununda kent kültürünün rolüne dikkat çekerken, “Burada yaşam mutfakla tuvalet arasında geçiyor” dedi

İsmail Akkaya, Gaziantep’te yaşanan eğitimdeki başarısızlık sorununun işçi ücretleriyle yakından ilgili olduğunu söylerken, “Sanayi kenti olarak kentimize denk gördüğümüz İzmir’de, Kayseri,’de Bursa’da işçinin eline ayda 2 bin liraya yakın ücret geçiyor. Dolayısıyla işçi çocuğunun eğitimine para ayırabiliyor. Oysa Gaziantep’te öyle mi? Sanayide çalışan işçi 700 lira para alıyor. Bununla yaşamını nasıl devam ettirecek de eğitime pay ayıracak?” diye konuştu.

Eğitime önem veren kesim memur kesimi
Akkaya, özel okul ve dersanelere gelen çocukların ailesinin genellikle orta gelir grubundaki memur kesiminin çocukları olduğunu dile getirirken, “ Sanayide çalışan işçiye diğer sanayi kentlerindeki gibi doğru dürüst ücretler verilmiyor. İşçi asgari ücrete talim ettiği için, çocuğunun eğitimine bütçe ayırması mümkün olmuyor. Zaten varlıklı kesimin eğitime bakış açısı ortada. Bu kentte mutfakla tuvalet arasında geçen bir yaşam kültürü hakim” şeklinde açıklamada bulundu.

SODES paraları cemaate gidiyor
Hüseyin Akkaya, resmi kurumların ve belediyelerin eğitime katkı adı altında uygulamaya koyduğu ve devletin imkanlarının kullanıldığı projelerde de kaynakların cemaate aktarıldığına dikkat çekerken, “SODES projelerinin kaymağını cemaat yiyor. Eğitime katkı adı altında cemaat besleniyor” dedi.




Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *