ANASAYFA arrow right Güncel

Kılıçdaroğlu: Ev kadınlarının da emeklilik hakkı olmalı

Kılıçdaroğlu: Ev kadınlarının da emeklilik hakkı olmalı
YAYINLAMA: 27 Mayıs 2023 / 19.18
GÜNCELLEME: 27 Mayıs 2023 / 19.19
Aile Destekleri Sigortası Buluşması'nda konuşan Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, kadınlara seslenerek, "Ev kadınlarının da emeklilik hakkı olabilmeli. Hiçbir kadını bir erkeğe muhtaç etmeyeceğim" dedi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'da 'Aile Destekleri Sigortası Buluşması' etkinliğinde konuştu. Seçimi kazanması halinde, gelirin hakça bölüşülmesini sağlayacağını belirten Kılıçdaroğlu "Seçilirsem, hiçbir fakir ailenin elektriği, suyu, doğalgazı kesilmeyecek. Her ailenin asgari bir geliri olacak. Hiç kimseye muhtaç etmeyeceğiz" vaadinde bulundu.

Kılıçdaroğlu konuşurken seslenen ve torunuyla kürsüye çıkan bir kadın ise iktidarın çizdiği toz pembe tablonun kendi hayatlarını yansıtmadığını anlattı. Hayatın kendileri için çok zor olduğunu belirten kadın, şunları söyledi: "59 yaşında girdim, eşim yok, babamdan aldığım emekli maaşıyla çocuklarımı büyüttüm. Şu an diyorum ki gelen gün giden günü aratıyor. O kadar zor hayat geçiriyoruz ki. Hayat koşullarının ne kadar zor olduğunu en yakından yaşayan ben oldum. Gelen gün giden günü aratırken nasıl toz pembe hayat çiziyorlar... Üniversite okuyan çocuğuma harçlık veremiyorum. Kiram 4 bin. Maaşım 5 bin. Ben nasıl geçineceğim. Torunlarıma harçlık bile veremiyorum."

"Sözüm var, hiçbir kadını bir erkeğe muhtaç etmeyeceğim" diyen Kılıçdaroğlu ise özetle şunları söyledi:Eğer bir çocuk yatağa aç giriyorsa, anne beslenme çantasına yemek koyamıyorsa o ülkede adalet yok demektir. Benim bütün hedefim bu ülkeye adaleti getirmek ve her evde huzuru sağlamaktır. Eğer Türkiye büyüyorsa, kazanıyorsa bu kazancın hakça dağıtılması lazım. İşsizlik nedeniyle Meclis'in duvarının dibinde kendisini yakan babaları gördük, haberlerini okuduk. Bu acıların sona ermesi lazım. Sizin sahibinizin sosyal devlet olması lazım, kişiler değil. Devletin sizi desteklemesi lazım, hiç kimseyi açta ve açıkta bırakmaması lazım.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *