ANASAYFA arrow right Güncel

Kobani kararları hukuki değil, siyasi

Kobani kararları hukuki değil, siyasi
YAYINLAMA: 21 Mayıs 2024 / 14.26
GÜNCELLEME: 21 Mayıs 2024 / 14.26

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, grup toplantısında konuştu.

Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Erdoğan, Cumartesi Anneleri'ne söz verdi. Berfu Ana hayattaydı ve ona bir devlet sözü verdi. Berfu Ana bu görüşmeden 2 yıl sonra evladına kavuşamadan gözü açık gitti. Cumartesi Anneleri'nin bu hafta bininci haftası. Bu hafta hepimiz hep birlikte normalleşmenin aslında kullanımına şahitlik etmek istiyoruz. CHP her hafta olduğu gibi burada olacak. 12 Eylül Darbe döneminde yaşanan kayıpların anaları var orada. Daha sonraki dönemlerde faili meçhulların anneleri var. Bu hak aramaya kapıları kapıyorsanız. Tüm hukuksuzluklara sahip çıkıyorsunuz. Burada çağrımız Cumartesi Anneleri'nin etrafındaki utanç bariyerlerini kaldırın, hak arama mücadelesinin önünde durmayın, o acıyı yaşatanlara değil, yaşayanlara duygudaş olun. BU ülkeden bu ayıbı kaldırın. Biz orada olacağız, arkalarında duracağız. 

Geçtiğimiz hafta ülkemizin siyasetini uzun süredir işgal eden bir siyasi davanın karar duruşması vardı. 10 kişiye yakın milletvekilimiz karar duruşmasını takip ettiler. Davada hukuki değil, siyasi kararların verildiğine hep birlikte şahitlik ettik.  Davanın iddianamesi, uzun yıllar siyasilerin kürsüden savcılara dikte edilmesi şeklinde yazılmıştı. Demirtaş ne bir başkası Yasin Bölü'nün ölümüyle bağlantılı bulamadı. Hiçbirisi insanların hayatını kaybetmesiyle ilgili süreçle ceza almadılar. Attıkları tweetlerden, başka başka zamanlarda kullandıkları ifadelerden ceza aldılar ve aslında kararı veren hakim cezaları verdiği yerle yükü sırtından attı. Demirtaş ve Yüksekdağ'a çok ağır ceza verdiler. Bu cezalar Erdoğan'ın siyasi adreslemesiyle uyumuyla. 

Bahçeli'ye yanıt

Bahçeli'nin sorduğu sorular, bana sorulacak sorular değil, ben bu soruların kime sorulacağına biliyorum da bu seviyeye inmek istemiyorum. 

Bahçeli, bunları prompter okumuş, ben o promptera bunların kimlerin yazdığını biliyorum. 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *