Tarım politikaları konusunda sıkıntıların olduğuna dikkat çeken Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği yönetim kurulu üyeleri, “Tarım ile ilgili sıkıntıları bakanlığa ve ilgili kurumlara anlattık. Dünya gıda konusunda bir kere tehdit altındaysa biz iki kere tehdit altındayız. Dolayısıyla tarımı yeniden canlandırmamız gerekiyor. Bunun için de köylerde yaşamayı cazip hale getirmemiz lazım” ifadelerini kullandı.
Biz çiftçimizi tüccar yapmışız
Yönetim kurulu üyeleri, “Biz çiftçimizi tüccar yapmışız. Çiftçi bir yıl ektiği üründen para kazanıyor, ertesi yıl daha çok ekiyor, ancak bu kez köklü zarar ediyor. Böyle olunca da üretimden uzaklaşıyor. Devletin pamuk, Ayçiçek ve buğday ekersen bu kadar para kazanacaksın demesi lazım. O zaman çiftçi her zaman ekmek ister” dedi.
GAİB olarak uluslararası fuarlara katıldıklarını sözlerine ekleyen yönetim kurulu üyeleri, “Gulfood Dubai, Gulfood Moskova ve Singapur gibi fuarlarda stant açıyoruz. Bu stantlarda gıda ürünlerimizin tanıtımını yapıyoruz. Ziyaret sırasında aldığımız kartvizitleri kategorilere ayırarak ilgili sektörlere gönderiyoruz. Bu gibi çalışmalar çok değerli ve kıymetli” açıklamasını yaptı.
Yönetim kurulu üyeleri, “Türkiye hububat sektörü olarak Worldfood İstanbul ile işbirliği yaptık. Bu iş birliği içerisinde Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Federasyonu, Ev dışı Tüketim Tedarikçileri ve ALZ Grup var. Biz Worldfoddu Gulfood yapacak iddiasını ortaya koyduk. Çünkü bu Türkiye’nin turizmine, fuarına ve esnafımıza büyük katkılar sağlayacak. Bin 300 firma Worldfodd’a katılım sağlayacak. Bin 300 firmanın 125’ini Gaziantep ve bölgemizdeki firmalardan oluşturuyor ve sayısının artması için ara ara duyurular yapıyoruz” şeklinde konuştu.

YAYINLAMA: 22 Ağustos 2023 / 22.56
GÜNCELLEME: 22 Ağustos 2023 / 22.56
GAİB Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu, düzenlenen basın toplantısında Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin faaliyetleri ve bölge ihracatının arttırılması yönündeki çalışmalarının yanı sıra ihracat rakamlarının değerlendirdi.
İlginizi Çekebilir

Kopan kulak memesi yerine dikildi
#Güncel / 12 Mayıs 2025

Yılda 100 bin kişiye fibromiyalji tanısı konuluyor
#Güncel / 12 Mayıs 2025

Ülkelerin gelişmişlik kriterlerinden biri de anne-bebek ölümleriyle alakalıdır
#Güncel / 12 Mayıs 2025

"Yaza Merhaba" Etkinliğinde unutulmaz bir gün yaşandı
#Güncel / 12 Mayıs 2025

“Teknolojiyi Yönet: Sanal Fobileri Yok Et”
#Güncel / 12 Mayıs 2025

22 yıl sonra ilk kez tarım sayımı yapılacak
#Güncel / 12 Mayıs 2025
Yorumlar
Yorumlar
Kendi koyacağınız özel bir adla yorum yapmak için giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *