155 Güzel Sanatlar Fakültesi dekanı ve 55 Konservatuvar müdürü katılacak
Gaziantep Üniversitesi, 13–16 Kasım 2025 tarihleri arasında Türkiye’nin dört bir yanından gelecek Güzel Sanatlar Fakülteleri ve Devlet Konservatuvarları yöneticilerini ağırlayacak. Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı (ÜAK) ve Sanat Dalları Eğitim Konseyi (SDEK) tarafından düzenlenen Genel Kurul Toplantısı, sanat eğitimi alanında ülke çapında en kapsamlı buluşmalardan biri olarak değerlendiriliyor.
Bu yıl Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı ev sahipliğinde gerçekleşecek toplantıya, 155 Güzel Sanatlar Fakültesi dekanı ve 55 Konservatuvar müdürü ile birlikte çok sayıda akademisyen katılacak. Toplantı kapsamında sanat eğitiminin güncel sorunları, müfredat yenilenmesi, yükseköğretimde sanatsal araştırma modelleri, dijital dönüşüm ve disiplinlerarası üretim alanları ele alınacak. Ayrıca, Türkiye’deki sanat fakülteleri arasında ortak proje geliştirme, öğrenci değişim programları ve ulusal sergi etkinlikleri üzerine kararlar alınması bekleniyor.
Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, bu toplantının kente hem kültürel hem de akademik prestij kazandıracağı vurgulanarak şu ifadelere yer verildi: “Gaziantep’in kültürel mirası ile sanat eğitiminin çağdaş vizyonunu buluşturmayı amaçlıyoruz. Bu toplantı, Türkiye’deki sanat eğitimi ağının yeniden yapılandığı bir dönemde stratejik öneme sahiptir.”
Etkinlik boyunca katılımcılar, Gaziantep’in özgün kültürel zenginliğini yansıtan çeşitli sanat sergileri, konserler ve kültürel gezilerle kentin yaratıcı atmosferini yakından tanıma fırsatı bulacak. Haber Merkezi
