ANASAYFA arrow right Güncel

“Macron’un amacı, kopmayı engellemek”

“Macron’un amacı, kopmayı engellemek”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.04
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.04
Fransız basını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Paris ziyareti için “Erdoğan, AB’ye el uzatıyor”, “Darbe girişiminden sonra büyük bir Avrupa başkentine ilk ziyaret”, “Macron’un amacı, kopmayı engellemek” yoru
Fransız basını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Paris ziyareti için “Erdoğan, AB’ye el uzatıyor”, “Darbe girişiminden sonra büyük bir Avrupa başkentine ilk ziyaret”, “Macron’un amacı, kopmayı engellemek” yorumlarını yaptı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugünkü Paris ziyareti, Fransız basınında geniş yer buldu.
Fransa’nın önde gelen gazetelerinden muhafazakar Le Figaro, “Paris’te Erdoğan, AB’ye el uzatıyor” başlığı ile verdiği haberinde, Erdoğan’ın Paris ziyaretinin “Ankara ile Avrupalı muhatapları arasında özellikle gergin bir yılın ardından gerçekleşeceğine” dikkat çekiyor.
Elysee Sarayı’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmelerde, “insan hakları meselesi”nin ele alınacağı açıklamasını anımsatan gazete, ancak ziyaret sırasında Suriye ihtilafı ve Kudüs’ün statüsü gibi bölgesel dosyalar üzerinde durulacağını düşünüyor.
Le Monde gazetesi ise Türkiye’nin “uluslararası sahnede giderek daha izole olduğunu” iddia etti. “Türk Cumhurbaşkanının başarısız 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden sonra büyük bir Avrupa başkentini ilk kez ziyaret edeceğine dikkat çeken gazete, Türkiye’deki insan hakları ve özgürlükler meselesi bağlamında ziyaretin “bazı soru işaretleri yarattığını” yazdı.
Le Monde, Türkiye’nin “Avrupa’ya dönüşünde” Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin “gittikçe kötüleşmesinin ve Rusya ile ittifakın sınırlarının” etkili olduğunu savunurken, Fransa’nın Türkiye ile ilişkilerinin diğer Avrupa ülkelerine göre daha iyi olduğu görüşünü dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Paris ziyareti konusunda Fransa’da “görüş birliğinin olmadığını, ziyarete itirazların bulunduğunu” yazan Liberation ise ziyaret nedeniyle bugün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron için “hassas” bir gün olacağını savunuyor.
Liberation’a göre, “Kaygılara rağmen Macron, bugün Paris’te Türk Cumhurbaşkanını kabul ederek Ankara ile ilgili olarak bir kez daha ‘pragmatik’ çizgisini sürdürüyor. Amacı aynı olmaya devam ediyor, yani ‘kopmayı engellemek’ ve karmaşık olsa da bölgede, özellikle terörle mücadele konusunda önemi yadsınamaz bir ortak ile iletişim kanallarını iyice açık tutmak.” ANKA
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *