ANASAYFA arrow right Güncel

Milletvekiline yıpranma payı verildi sağlık çalışanlarına verilmedi

Milletvekiline yıpranma payı verildi sağlık çalışanlarına verilmedi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.01
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.01
Türk Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal Kazak, Şehit Dr. Ersin Arslan toplantı salonunda düzenlediği basın açıklaması ile sağlık çalışanları açısından 2013 yılını değerlendirdi. Kazak, “Milletvekiline yıpranma payı verilirken, sağlık çalışanlarının hakkı olan yıpranma payı verilmemiştir. Görevde yükselme sınavında barajı geçen ama atanmayan 2351 kişinin feryadı, 21 bin hizmetlinin sesi duyulmamıştır. Hizmetlilerin memurluk talepleri göz ardı edilmiştir” diye konuştu.
Kazak, “Maalesef aradan geçen bir yılda sağlık çalışanları yine unutulmuş, çalışanları memnun edecek ve talepleri karşılayacak düzenlemeler hayat bulmamıştır. Sayın Mehmet Müezzinoğlu’da sağlık çalışanları için bir adım atmamıştır.Halefle selefin bir farkının olmadığını göstermiştir.2013’de döner sermayedeki adaletsizlikler giderilmemiş, döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması talebimiz görmezden gelinmiştir” dedi..
Bu sorunları çözmek yerine 2013 yılında riskli birimlere kısmi süreli hizmet verenlerin alın terleri ve emeklerinin ellerinden alındığına vurgu yapan Kemal Kazak, “Hizmet verdikleri sürelerde riskli birim katsayısından yararlandırılmaları sonlandırılmıştır. Öğle tatili kullandırılmayan sağlık çalışanlarının 1 saat fazla çalıştırılarak uğradıkları haksızlık giderilmemiştir.Milletvekiline yıpranma payı verilirken, sağlık çalışanlarının hakkı olan yıpranma payı verilmemiştir. Görevde yükselme sınavında barajı geçen ama atanmayan 2351 kişinin feryadı, 21 bin hizmetlinin sesi duyulmamıştır. Hizmetlilerin memurluk talepleri göz ardı edilmiştir” şeklinde konuştu.
Şiddetin önüne geçilmesi ile ilgili caydırıcı düzenlemelerin hayata geçirilemediğini,, 2013 ilk 8 ayında 7 bin 287 sağlık çalışanı şiddete uğradığını dile getiren Kazak sözlerini şöyle sürdürdü: “Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının sorunlarına çözüm aramak yerine onlara nöbet tutun denmiştir. Binlerce sağlık çalışanı atama beklerken Yunan doktorlar davet edilmiş, hastanelerde Kürtçe tercüman istihdamı ile kamuda ikinci dilin önünü açacak art niyetli açıklamalar yapılmıştır.Tüm bunların üstüne malum sendikada Toplu sözleşmede hükümetin önerdiğinde bile daha düşük bir zamma imza atarak, sağlık çalışanlarının toplu sözleşmeyi zararla kapatmasına neden olmuşlardır. Yüzde 3+3 yerine yıllık 123 TL’ye evet diyenler doktorların bir yılda sosyal yardımlarda dâhil olmak üzere sadece yüzde 3.3 Ebe, Hemşire ve sağlık çalışanlarının ise yüzde 5.9 zam almalarına neden olmuşlardır. Sabit ek ödeme, Enflasyon farkı, aile yardımı ve benzeri ücretlerde de 1.5 yıl zam yapılmamasına evet diyerek bu zararı katmerli hale getirmişlerdir.Kısacası 2013 yılı görüldüğü gibi sağlık çalışanları açısından hüsranla geçmiştir. 500 bin sağlık çalışanı mağdur edilmiştir. Sağlık çalışanları 2013 yılında sorunlarla boğuşmak zorunda kalmıştır.” Özer Karınca



Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *