ANASAYFA arrow right Güncel

MİSİAD olarak, Suriye’nin yeniden inşasında aktif rol almak istiyoruz

MİSİAD olarak, Suriye’nin yeniden inşasında aktif rol almak istiyoruz
YAYINLAMA: 18 Kasım 2020 / 20.54
GÜNCELLEME: 18 Kasım 2020 / 20.54
MİSİAD olarak Suriye’nin yeniden inşasında aktif rol almak istediklerini ve göreve hazır olduklarını belirten Memleketçi Sanayici ve İşadamları Derneği Gaziantep İl Başkanı Muhammet Yıldız, “Dünya ticaretine Türkiye yön veriyor, vermeye de devam edecek. Dünya Türkiyesiz bir ticaret düşünmesin” dedi. 

“911 kilometrelik sınır ticaretinden 6 milyon insan evine ekmek götürüyordu” diyen Yıldız, “Yani 6 milyonu insanı aileleriyle birlikte hesaplarsak bu rakam 15 milyonu bulmaktadır. Şu anda Suriye’de savaş 10 yıldan beri devam etmektedir. Dolayısıyla ülkenin birçok önemli kenti, kasabası ve en küçük köyü bile savaş nedeniyle zarar görmüştür. Suriye’ye en yakın ülke Türkiye iken en yakın illerden biri de sınır olduğu için Gaziantep’tir. MİSİAD olarak, Suriye’nin yeni yapılanmasında görev almak için bekliyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Suriye’de savaş bir an önce durmalı inşası için çalışmalara başlanılmalı

Yıldız, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, “Ülke halkının iradesiyle biçimlenecek yeni bir Suriye’nin inşası için, Rusya başta olmak üzere bölgede etkin olan güçlerle daha yakın çalışmaya hazırız şeklinde bir açıklaması oldu. Biz de Cumhurbaşkanımızın söylediklerine noktasına, virgülüne kadar katılıyoruz. Artık Suriye’de savaş bir an önce durmalı, inşası için çalışmalara başlanılmalı” ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan’ın Mekke şehrindeki tüm tünelleri Türk firmalarının ve şirketlerinin yaptığı tespitini yapan Başkan Yıldız, “Suriye’de de aynı rolü alabiliriz. O nedenle Suriye’nin yeniden inşasında ve yapılanmasında en büyük pay ülkemize düşmektedir ve ülkenin yeniden inşa edilmesi için gerekli alt yapı, ham madde ve teçhizatlar ülkemizde mevcut” diye konuştu. 

Gece-gündüz demeden üretmeye devam ediyoruz

MİSİAD olarak gerek yurt dışında gerekse yurt içinde teşkilatlanma çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden Memleketçi Sanayici ve İşadamları Derneği Gaziantep İl Başkanı Muhammet Yıldız, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Şu anda yurt dışında 34 ülkede bulunan temsilcilik sayımızı daha da artırmak için gerekli girişimleri yapıyoruz. Dünya olarak zor zamanların devam ettiği bu günlerde MİSİAD olarak gece-gündüz demeden üretmeye, çalışmaya, ihracatı artırmaya ve ülkemize döviz girdisi sağlamaya çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi dünya 5’ten büyüktür. Artık dünya arenasında Türkiye’de var. Tarımdan ihracata, savunma sanayinden birçok sektöre kadar ayakları üzerinde durabilen bir Türkiye var.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *