ANASAYFA arrow right Güncel

“Moralimizi yüksek tutup ihracatı arttırmanın planlarını yapacağız”

“Moralimizi yüksek tutup ihracatı arttırmanın planlarını yapacağız”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.17
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.17
Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık,
Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep ihracatının mart ayında yüzde 5,6 düşüşle 509 milyon 874 bin dolar olduğunu söyledi.
Bartık, mart ayı ihracat rakamlarına ilişkin yaptığı açıklamada, ilk çeyrekte küresel ekonomideki olumsuz gelişmeler nedeniyle hedefledikleri rakamlara ulaşamadıklarını belirtti.
Hedeflerinde sapma olmadığını, avro-dolar paritesinin normal bir seviyeye gelmesi durumunda ihracatta yeniden yeni hikayeler yazacaklarını vurgulayan Bartık, “İlk 10 içerisinde yer alan şehirlerin ihracatında düşüş yaşandı. Bu şehirler içinde en az düşüş Gaziantep’te görüldü. Genelde Türkiye’nin iki katı büyüyen Gaziantep, düşüşte de Türkiye ihracatı yüzde 13,4 azalırken, Gaziantep’in ihracatı yüzde 5,6 düştü” dedi

Yakın coğrafyada yaşanan siyasi krizlerin de ihracatı olumsuz etkilediğini anlatan Bartık, şöyle devam etti:“İlk 3 aylık dilimde istediğimiz rakamları göremedik. Rakamların beklentinin altında gelmesi moralimizi bozmayacak, aksine moralimizi yüksek tutup ihracatı arttırmanın planlarını yapacağız.İş dünyası ülkenin dış satımına katkı sağlamak için yeni pazarlar arıyor. Herkes üzerine düşenin fazlasını yapmaya çalışıyor.”
Gaziantep’in ihracattaki 6’ncılık unvanını koruduğunu hatırlatan Bartık, kısa süredeki hedeflerinin 5’ncilik olduğunu, ilerleyen yıllarda bu hedefin artacağını dile getirdi.
İlk çeyrekte 1 milyar 501 milyon 743 bin dolarlık ihracata imza attıklarını anımsatan Bartık, mart ayı içerisinde en fazla ihracatın 130 milyon 312 bin dolarla hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamullerinden yapıldığını dile getirdi.
Mart ayında en fazla ihracatın ise 172 milyon 126 bin dolarla Irak’a yapıldığını anlatan Bartık, nisan ayı ihracatında artışa geçmesini ümit ettiğini sözlerine ekledi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *