ANASAYFA arrow right Güncel

Nabioğlu: Muhasebecilere yüklenen yükün kaldırılması gerekir

YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.43
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.43
Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nın düzenlediği “6736 sayılı bazı alacakların
Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nın düzenlediği “6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun ile getirilen mali af” kapsamında Yeminli mali Müşavir A. Murat Yıldız tarafından seminer düzenlendi.

Gaziantep Ticaret odası Oditoryumunda yapılan seminere Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nabioğlu ve çok sayıda muhasebeci ve mali müşavir katıldı.
Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nabioğlu açılış konuşmasında bayram öncesi yaşanan güvenliğimizi tehdit eden unsurlara değinerek huzur ve barışın bir an önce tesisi edilmesini dilediklerini ifade etti.Nabioğlu konuşmasına şöyle devam etti:
Ülkemiz zor günlerden geçiyor .İsteğimiz birlik ve beraberlik içinde olmamız.Hergün asker polis şehitlerimiz var.Bu ülkeye hepimizin borcu çok.Tüm şehitlerimizin ailelerine başsağlığı diliyorum.
10-15 Eylülde Bayram tatili vardı.Ülkemizin sıkıntılı durumundan dolayı istediğimiz dinlentiyi sağlayamadık. Herşeye rağmen ülkemize barış ve huzur diliyoruz.
15 Temmuzun acısı dinmeden Gaziantep’teki patlama ve son olarak Şemdinli’deki şehitlerimiz bizleri derinden üzmüştür.
“6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun ile getirilen mali af” kapsamındaki çalışmalar gelince; Örneğin hiçbir Avrupa ülkesinde görmediğimiz her 3 yılda bir rutin bir af uygulaması ve yapılandırmayla karşı karşıyayız. Ama ülke menfaatleri doğrultusunda mı. Düzenlemelerde bir yanlış var. Bunun böyle olmaması lazım.Kanun hazırlanırken konunun aktörlerinin bir arada olduğu bir beraberlikte hazırlanması gerekirdi.

Bilgi hafızasının bir an önce hayata geçirilip muhasebecilere yüklenen yükün kaldırılması gerekir;giriş çıkışların kolluk kuvvetlerine bildirilmesi ve TUİK gibi.Bu bilişim çağında muhasebecilere yüklenen yükün mantığını bir türlü anlayamıyoruz.
E –fatura, e- defter gibi işlemler artı yeni içerik yeni şekil kazanıyor,yerine oturuyor.Artık bir çok ezberler bozulacak,eskisi gibi olmayacak bir ortama giriyoruz. Bu yeni durum klasik defter tutma işlemlerin biteceği anlamına geliyor.Artık zaman içerisinde mesleğimizin denetim sürecine gireceği aşikardır.Artık mesleğinde denetim işinin 15 yılını dolduran, doldurmayan safsatasından uzaklaşarak gençlerimizi saf dışı bırakmadan, meydanları yabancı meslektaşlarımıza terk etmeme yönünde çabalamamız gerekiyor.Bu parsayı bizim almamız ,kullanmamamız gerekiyor.
Bu gerçeklikte bizi yeniden bizleri mesleki planlamaya gözden geçirmeye zorlamaktadır.Bu süreci , uyum süreci içerisinde kurumsallaşmayı ciddi bir şekilde uygulamamız gerekiyor.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *