Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6’lık iki büyük depremin en çok yıkıma yol açtığı ilçe Gaziantep’in Nurdağı ilçesi oldu. Yaşanan iki büyük depremin ardından yüzlerce binanın yıkıldığı, yıkılmayan binaların ise ciddi hasar aldığı Nurdağı ilçesinde evine giremeyen vatandaşlar için çadır kentler kurulmuş ve konteyner kent kurulumu için de çalışmalar başlamıştı.
İlçede konteyner kent için belirlenen, alt yapı ve üst yapı çalışmalarının tamamlandığı alanlara tırlarla getirilen konteynerlerin yerleştirmesine başlandı. Nurdağı ilçesindeki konteyner kent çalışmalarının birkaç gün içerisinde hızlanması ve kısa sürede bitirilmesi hedefleniyor.
YAYINLAMA: 17 Şubat 2023 / 16.24
GÜNCELLEME: 17 Şubat 2023 / 16.24
Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrası en çok yıkıma uğrayan yerlerden olan Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde konteyner kent çalışmalarına hız verildi.
İlginizi Çekebilir
Öğrencilerin yüzde 53,6’sı şiddete maruz kaldı
#Güncel / 19 Mayıs 2026
Gaziantep Üniversitesi Bahar Şenlikleri başladı
#Güncel / 19 Mayıs 2026
Gençlerimizin yüzde 84’ü “göreli yoksunluk” yaşıyor
#Güncel / 18 Mayıs 2026
Krizi biz çıkarmadık, faturasını da biz ödemeyeceğiz
#Güncel / 18 Mayıs 2026
Hayvanların beslenmesi düzenli, hijyenik ve türlere uygun biçimde yapılmıyor
#Güncel / 18 Mayıs 2026
Eğitim emekçileri açısından küçük düşürücü bir yaklaşım
#Güncel / 18 Mayıs 2026
Yorumlar
Yorumlar
Kendi koyacağınız özel bir adla yorum yapmak için giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
