ANASAYFA arrow right Güncel

Oğlunun acısını unutmak için kendini işine verdi

Oğlunun acısını unutmak için kendini işine verdi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.40
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.40
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde sığınmacıların bulunduğu taraftan açılan ateş sonucu şehit olan
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde sığınmacıların bulunduğu taraftan açılan ateş sonucu şehit olan polis memuru Ferhat Avcı'nın babası, kalay yaparak, şehit oğlunun acısını unutmaya çalışıyor. Hafta sonlarında evde kalmak istemediğini belirten acılı baba, Silopi, Cizre, Silvan ve Sur gibi ilçelerde PKK'lara yönelik yapılan operasyonları değerlendirerek, teröristlere tepki gösterdi.
Suriye'nin Telabyad kenti sınırındaki Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde 2 Mayıs 2013 tarihinde sığınmacıların bulunduğu bölgeden açılan ateş sonucu, Gaziantepli Polis Memuru Ferhat Avcı şehit edilmiş, 3'ü güvenlik görevlisi 12 kişi yaralanmıştı. Şehit edilen polis memuru Ferhat Avcı'nın Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yaşayan 81 yaşındaki babası Hacı Mustafa Avcı, oğlunun acısını unutmak için yarım asırdır yürüttüğü kalaycılık mesleğine yeniden sarıldı. Oğlunun şehit edilmesinin ardından çok zor ve acılı günler yaşadıklarını belirten Hacı Mustafa Avcı, "Evde oturamıyorum. Yatınca her yerim ağrıyor. Evde sıkılıyorum. Mesleğime sarıldım, kendimi oyalıyorum. Ancak eşim evde zor zamanlar geçiriyor. Hafta sonu olmasını istemiyorum" diye konuştu.

Yarım asırdır bakır kalayladığını belirten şehit babası Avcı, her geçen gün mesleğinin unutulduğunu söyledi. Bakır eşyaların yerini cam ve alüminyum eşyaların almaya başladığını belirten Avcı, bunlarla birlikte insanların sağlığının da bozulmaya başladığını ifade etti. İlçede mesleği yapan son iki kişi kaldıklarını vurgulayan Avcı, mesleği öğretecek kimse bulamamaktan da yakındı. Avcı, "Bu mesleği kimse icra etmiyor. Halbuki bu meslek yararlı ve faydalı bir meslek. Ancak şimdi bu meslek tarihe karışmakta. Kimse bakır mutfak eşyası kullanmıyor. Evlerinde olanlar da ya süs olarak kullanıyor, ya da eskicilere veriyor. Şimdilerde çaydanlık, demlik yada tava tamiratı yapıyoruz. Kalaycılık unutuldu.Benim dışımda ilçe de bir tane daha kalaycı var. Ben bu mesleğe il başladığımda 4 yada 5 tane kalaycı vardı" diye konuştu.
Bakırın sağlıklı olduğunu vurgulayan Avcı, "Bakır tabakta yemek şifalıdır. Bizim nesil bitti, bakır tabaklarda yemek yemek dönemi de bitti. Şimdi cam tabaklarda ya da alüminyum tabaklarda yeniyor. buda kanser başta olmak üzere bir çok hastalığa neden oluyor. 12 yaşından bu güne kadar bu mesleği yapıyorum . Babamdan devraldığım bir meslek değil, çıraklıktan yetiştim" ifadelerini kullandı.Haber Merkezi
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *